Zomerse ijsjes, lekker met yoghurt en vers fruit!

9 juli 2018
zomerse ijsjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik smelt weg als de temperatuur hoger dan 21 graden is. Dus ik kan mijn lol weer op deze zomer! Ik vind het dan ook heel lekker om iedere dag een ijsje te eten, kan ik mooi even afkoelen. Maar, iedere dag een raketje gaat ook vervelen. En iedere dag een bolletje B&J’s is niet zo heel gezond… Daarom heb ik nu deze heerlijke zomerse ijsjes gemaakt, met yoghurt en vers fruit! Kun je lekker onbeperkt van genieten, klik snel verder!

Zomerse ijsjes

Ja ik kan hier een heel recept gaan typen, maar dan ben ik in 2 regels klaar. Want wat er in deze ijsjes zit is precies wat er staat: yoghurt en vers fruit. Ik heb ze gemaakt met behulp van een ijsjes vorm die je in de vriezer kunt leggen. Je kunt kiezen voor een best prijzig merk, maar een simpele mal van bijvoorbeeld Action of Blokker doet echt net zo goed z’n werk. Het is tenslotte geen hogere wiskunde.

Ik heb kokosyoghurt gebruikt omdat ik de smaak van kokos erg goed bij fruit vind passen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor een sojayoghurt gaan. Verder heb je een blender nodig. Gooi hier je fruit naar keuze in (voor de ijsjes op de foto heb ik aardbei en mango gebruikt) samen met een beetje yoghurt en blend dit tot alles goed met elkaar gemengd is. Giet dit in de vorm en steek er een stokje in. Zet in de vriezer voor een paar uur en genieten maar!

Je kunt hier dus eindeloos mee variëren. Zoals je op de foto ziet heb ik een paar plakjes banaan aan de binnenkant van de vorm geplakt, waardoor ze aan de buitenkant van je ijsje te zien zijn. Leuk effect toch? Of gooi een beetje cacao nibs of kokosrasp door je yoghurt-fruitmengsel heen, voor een lekkere bite.

 

zomerse ijsjes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere zomerse ijsjes ook maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

4 Comments

 • info@thegreenguide.nl'
  Reply Mariëlle 9 juli 2018 at 21:26

  Oh! Dit ziet er echt ZO leuk uit <3 Super leuk idee!

  • Reply Sanne 23 juli 2018 at 15:06

   Ah dankjewel! 🙂

 • ashleybollerman@hotmail.com'
  Reply Thatbutterflyvegan 13 juli 2018 at 17:47

  Dit ga ik zeker eens maken! Ze zien er ook echt super goed uit. 🙂 Veel beter dan de kant-en-klare dingen uit de supermarkt.

  • Reply Sanne 23 juli 2018 at 15:07

   Ja, lekker he! Alhoewel een vegan cornetto op z’n tijd ook wel lekker is! 😀

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.