Zoek niet verder: het lekkerste guacamole recept!

16 juni 2017
guacamole

Vandaag een receptje met een van mijn favoriete vruchten: avocado’s! Vroeger vond ik ze eigenlijk helemaal niet lekker. Maar sinds ik vegan ben geworden lust ik ze wel graag en kook ik er steeds vaker mee. Vandaag een receptje dat vast bij iedereen in de smaak gaat vallen, mijn lekkerste guacamole!

Ik heb trouwens wel een beetje een haat-liefde verhouding met de avocado’s uit de supermarkt. Je betaalt extra voor rijpe avocado’s. Maar vaak als je ze open maakt, zijn ze toch nog niet rijp genoeg, of juist te rijp waardoor ze van binnen beschimmelt zijn. Ontzettend vervelend! Mocht er iemand nog een goede tip hebben, deel het vooral in de comments!

 

Ingrediënten voor een flinke portie guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 trostomaat
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve limoen
  • peper en zout naar smaak
  • kommetje

Bereiding

  • We beginnen eerst met de tomaat. Snij de tomaat in kleine blokjes en verwijder zoveel mogelijk van het natte vruchtvlees. Dit mag in een kommetje.
  • Dan gaan we verder met de avocado’s. Snij de avocado met een mes doormidden, langs de harde pit heen. Lepel nu de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Dit leg je op een snijplankje en prak je vervolgens goed fijn met een vork. Dan mag dit ook in het kommetje.
  • De knoflook mag je heel fijn snijden, zelf vind ik het handiger om het in een knoflookpers te doen. Dit mag ook in het kommetje.
  • Roer dit even goed door elkaar. Dan mag nu het sap van een halve limoen erbij en wat peper en zout naar smaak. Voeg hier niet direct te veel van toe maar doe dit met kleine beetjes en proef of er genoeg in zit.
  • Lekker om te serveren met tortilla chips of op een vers gebakken broodje!

 

guacamole

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze guacamole maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

2 Comments

  • broxbroek@quicknet.nl'
    Reply brigitte 16 juni 2017 at 10:40

    ik ben het eens met je commentaar op eetrijpe avocados ik doe zeker in de zomer als ik er veel eet op tijd gewone kopen is veel goedkoper en dan thuis laten rijpen ze zijn eetbaar als ze een beetje meeveren als je er in duwt. samen met een banaan in een plastic zakje rijpen ze sneller

    • Reply Sanne 16 juni 2017 at 16:30

      Goede tip Brigitte! 🙂

    Leave a Reply