Zelfgemaakte popcorn, super makkelijk en heel erg lekker!

9 juni 2017
zelfgemaakte popcorn

Popcorn, niet alleen lekker om te eten tijdens de film, maar je kunt het ook in recepten gebruiken als extra bite. Ik ben er in ieder geval gek op! Als je een beetje rustig aan doet met de olie, is het ook nog eens een healthy snack. En het is superleuk om zelfgemaakte popcorn te maken, om die saaie droge maïskorrels te zien veranderen in ploppende wolkjes!

Ingrediënten

  • maïs, ik gebruik popcornmaïs, dit is gewoon in de supermarkt te koop
  • olie
  • grote pan met glazen deksel

Bereiding

  • Zet de pan op middelhoog vuur en laat een beetje olie hier in warm worden.
  • Strooi vervolgens de maïs hier in. Zorg ervoor dat het 1 laagje is en dat de maïs netjes naast elkaar ligt. Als er teveel maïs in de pan zit waardoor het ook op elkaar ligt, kan het niet goed ‘ploppen’. Zet de deksel op de pan, niet vergeten! Anders ligt straks de popcorn door je hele keuken heen.
  • En nu is het een kwestie van wachten tot de maïskorrels ploppen tot ze popcorn zijn geworden. Dit kun je dus goed door de glazen deksel van de pan in de gaten houden. Als de plopjes klaar zijn, is je popcorn ook klaar. Wacht niet te lang met de pan van het vuur halen, anders gaat het verbranden.
  • Nu is je zelfgemaakte popcorn klaar om nog te voorzien van zout of suiker, net waar jij zin in hebt!

 

zelfgemaakte popcorn

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze zelfgemaakte popcorn maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply