Zelfgemaakte esfenaj, geïnspireerd door Maza

11 april 2017
Esfenaj

Hebben jullie wel eens de kuipjes van Maza geprobeerd? Ik wel en ben inmiddels helemaal ingepakt door de mediterrane smaken. Een van mijn favorieten is esfenaj. Ik eet deze dip op brood als ontbijt of lunch, net wanneer ik er trek in heb. Geïnspireerd door de lekkere smaak heb ik een poging gewaagd om deze dip zelf te maken. Of het gelukt is? Lees snel verder!

Ik heb gezocht naar meer informatie over deze dip (waar komt het vandaan, weet iemand dat?) maar ik heb het niet echt kunnen vinden. Omdat ik het zelf wilde gaan maken, heb ik daarom ongeveer de ingrediënten aangehouden die op de verpakking staan. Ik weet dus niet precies hoe en in welke verhoudingen je deze esfenaj maakt, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. De dip heeft een hartige en specifieke smaak, je proeft de afzonderlijke ingrediënten er goed in terug. Ja, dit is een blijvertje!

 

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, 265 gram uitgelekt
  • 2 handen verse spinazie
  • 50 gram ongebrande amandelen
  • 1 grote teen knoflook
  • half handje selderij (de blaadjes, niet de stengel)
  • halve eetlepel dille
  • halve eetlepel dragon
  • sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels koolzaadolie
  • 3 eetlepels water
  • peper & zout
  • keukenmachine
  • vergiet of zeef
  • mengkom

Bereiding

  • Week de amandelen in water voor ongeveer 2 uur. Giet af en doe in de keukenmachine. Ze mogen fijn, maar niet tot poeder gemaald worden. Giet dit in de mengkom.
  • Doe de kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel om met water, laat goed uitlekken. Ze mogen nu in de keukenmachine samen met de spinazie, knoflook, selderij, dille, dragon, koolzaadolie en water. Maal dit tot het een smeuïg mengsel is geworden.
  • Giet het mengsel bij de gemalen amandelen in de mengkom en voeg het sap van een halve citroen toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.

 

Esfenaj

 

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens esfenaj gegeten en kun je mij er meer over vertellen? Laat het weten in de reacties!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken: simplyvegan.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. simplyvegan.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring: https://www.simplyvegan.nl/contact/privacyverklaring/

Sluiten