Zelfgemaakte croutons, lekker bij de soep of salade!

17 januari 2018
zelfgemaakte croutons

Kijk, al die soepjes en salades zijn natuurlijk sowieso al super lekker om te eten. Maar soms wil je er gewoon iets extra’s in! Jij hebt daarom vast wel eens van die kant en klare croutons in de supermarkt gekocht en daar je salade mee verpest. I know I did! Maar als je nou voortaan gewoon dit super lekkere recept voor zelfgemaakte croutons gaat maken, dan hoef je nooit NOOIT meer op van die stoffige stukjes karton te kauwen. Doen hoor!

Ingrediënten voor een hele hoop zelfgemaakte croutons

  • oud brood (gewoon brood, afbakstokbrood, afbakciabatta, enz.), zoveel als je zelf wil gaan gebruiken -de verhoudingen in dit recept zijn gebaseerd op een klein Frans afbakstokbrood-
  • teen knoflook
  • een paar flinke scheuten olijfolie
  • eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • mengkom
  • knoflookpers
  • bakplaat met bakpapier

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 190 graden (elektrisch).
  • De olijfolie mag in de mengkom, samen met de Italiaanse kruiden en het peper en zout.
  • Pers nu de teen knoflook uit boven de mengkom.
  • Roer het oliemengsel even goed door elkaar heen.
  • Snij je brood in stukjes en doe ze ook in de mengkom. Hussel alles even goed door elkaar, zodat al de stukjes brood zijn bedekt met een laagje olie.
  • De croutons mogen op de bakplaat met bakpapier, voor ongeveer 15 minuten in de oven. Schep tussendoor twee keer om.
  • Serveer je zelfgemaakte croutons lekker bij de salade of soep!

 

zelfgemaakte croutons

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere zelfgemaakte croutons ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 17 januari 2018 at 08:59

    Mmm heerlijk, dit ga ik snel een keertje maken!

    • Reply Sanne 18 januari 2018 at 15:46

      Super leuk Mariëlle! Ze zijn echt heel lekker 😀

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.