Zelfgemaakte chips met kruiden uit de oven

31 maart 2017
Chips

Als ik in het weekend samen met Joris een film kijk, eten we daar vaak een schaaltje chips bij. Hoe leuk is het om dit eens zelf te maken! Het is echt niet moeilijk om te doen en je kunt de aardappels zelf kruidenย naar je eigen smaak. Als je liever geen zout in je eetpatroon gebruikt is dit ook ideaal, het zout voeg je dan gewoon niet toe. Yum!

Ingrediรซnten voor zelfgemaakte chips

  • vastkokende aardappels, zoveel als je zelf wil gebruiken
  • 1 eetlepel olie, ik gebruik koolzaadolie
  • kruiden naar je eigen smaak, ik gebruik paprika- en komijnpoeder
  • zout
  • mandoline of kaasschaaf
  • mengkom
  • bakplaat

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Was de vastkokende aardappels goed schoon. Je hoeft ze niet te schillen, het schilletje zorgt juist wel voor een mooi effect.
  • Snij nu de aardappels in dunne schijfjes. Dit kun je doen door middel van een mandoline of kaasschaaf. Ik koos voor dit laatste, denk er dan wel om dat je niet te dik schilt.
  • Leg de plakjes aardappels naast elkaar op keukenpapier. Leg hier weer een keukenpapiertje bovenop en druk dit even goed aan zodat het vocht uit de plakjes aardappel gaat. De plakjes moeten zo droog mogelijk zijn.
  • Doe nu de plakjes aardappel in een mengkom. Voeg hier de eetlepel olie en de kruiden aan toe. Hussel dit met je vingers even goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe zodat alle plakjes goed bedekt zijn met de olie en de kruiden.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg hier netjes naast elkaar de plakjes aardappel op, zorg dat ze vrij van elkaar liggen en niet over elkaar heen.
  • Dit mag 10 minuten in de oven. Haal dan de bakplaat er uit en draai de plakjes voorzichtig om. Nu mogen ze er nog een keer 10 minuten in. Controleer tussendoor of ze niet verbranden. Ik hou wel van een donker randje, jij niet? Pas dan de oventijd eventueel aan.
  • Haal nu de bakplaat uit de oven en leg de chips op het aanrecht neer om af te laten koelen. Bestrooi eventueel met wat zout.

 

Chips

 

Eet smakelijk!

Heb jij weleens zelf chips gemaakt?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply