Zelf granola maken, erg lekker en helemaal niet moeilijk!

4 juli 2017
granola

Jongens, dit is echt zo’n makkelijk en lekker recept! Die geur van vers geroosterde granola uit de oven, heerlijk! Je kunt de granola lekker met plantaardige yoghurt of kwark eten. Maar wat dacht je ervan om het als toppings over stukjes vers fruit te strooien! Je kunt er alle kanten mee op. En mocht je geen fan zijn van 1 van de ingrediënten die ik gebruik? Geen probleem, je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten noten, pitten, gedroogd fruit en nog veel meer lekkers!

Ingrediënten voor heel veel porties granola

  • 150 gram havervlokken
  • 75 gram ongebrande en ongezouten noten, ik kies nu voor een mix van pecannoten, amandelen en cashewnoten
  • 2 eetlepels cocao nibs
  • 20 gram pitten, ik kies nu voor een mix van zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel water
  • halve theelepel vanille-aroma
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • snufje zout
  • grote mengkom
  • steelpannetje
  • bakplaat

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 150 graden (elektrisch).
  • Als de kokosolie hard is, mag je dit eerst verwarmen in het steelpannetje op laag vuur. Haal vervolgens de pan van het vuur af en voeg de volgende ingrediënten toe: ahornsiroop, water, vanille-aroma, kaneelpoeder, snufje zout. Roer dit even goed door elkaar.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe in de mengkom en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het natte mengsel hier aan toe en roer dit ook weer goed door elkaar. Stort dit nu op de bakplaat en zet dit in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten, net hoe doorbakken jij de granola wilt hebben. Schep het tussendoor 1x om met een spatel. Laat de granola goed afkoelen voor gebruik.
  • De granola blijft in een afgesloten bak wel een week of 2 goed, maar bij mij thuis is het altijd binnen een week op!

 

granola

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze zelfgemaakte granola maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply