Verse tapenade van groene olijven

26 mei 2017
tapenade

Vroeger hield ik niet van olijven, maar een aantal jaar geleden is dit helemaal veranderd! Ik ben er nu gek op en als tapenade vind ik het heerlijk op een stokbroodje of toastje. Dat tapenade helemaal niet moeilijk is om te maken, laat ik jullie in dit lekkere en snelle recept zien.

Ingrediënten

  • 70 gram groene pitloze olijven, ik gebruik een zakje
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 stukjes zongedroogde tomaat
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van een kwart citroen
  • zout naar smaak
  • zeef
  • keukenmachine

Bereiding

  • Laat de olijven eerst uitlekken in een zeef, net als de kappertjes. Vervolgens mogen ze in de keukenmachine.
  • De zongedroogde tomaat en de knoflook mogen ook in de keukenmachine.
  • Zet de keukenmachine aan en maal alles fijn. Het is niet de bedoeling dat het een pasta wordt, het mogen kleine stukjes worden.
  • Voeg nu het citroensap en de olijfolie toe en maal dit nog even kort door elkaar, tot het een smeuïg mengsel is geworden. Proef de tapenade en voeg eventueel nog wat zout toe.

 

tapenade

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze tapenade maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply