Vegan vissalade van plantaardige vis, net echt!

5 mei 2018
vegan vissalade

Ik laat je zien hoe je van een vleesvervanger een heuse vegan vissalade kunt maken! Je mag hiervoor je favoriete plantaardige vis kiezen. Ga je voor de Woezel en Pip vegetarische sticks, of toch liever voor de SoFine SoFish burgers (klik op de linkjes voor mijn reviews)? Of toch voor een van de vele andere vegan visvervangers? Het maakt niet uit welke je gaat gebruiken, ze zijn hier allemaal super geschikt voor. Klik snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor ongeveer 6 boterhammen vegan vissalade

  • 1 verpakking plantaardige vis (ik ben uitgegaan van ongeveer 150 gram, afhankelijk van de soort zal je waarschijnlijk iets van de verpakking overhouden)
  • halve rode ui, in kleine stukjes gesneden
  • 2 medium augurken, in kleine stukjes gesneden
  • halve trostomaat, in kleine stukjes gesneden
  • half appeltje, in kleine stukjes gesneden
  • 2 theelepeltjes kappertjes, snij dit ook even in stukjes
  • 2 eetlepels plantaardige mayonaise (bijvoorbeeld de Remia vegan mayolijn)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder + 1 theelepel kerriepoeder
  • zonnebloemolie
  • koekenpan
  • keukenmachine
  • grote mengkom
  • snijplank + scherp mes

Bereiding

  • Eerst beginnen we met het bakken van de plantaardige vis. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een beetje zonnebloemolie in warm worden. Voeg vervolgens de plantaardige vis toe en bak dit volgens de verpakking. Let hierna apart en laat helemaal afkoelen.
  • Vervolgens mag de plantaardige vis in de keukenmachine. Dan kun je het beste met de pulse stand de plantaardige vis malen. Je hoeft het niet helemaal fijn te malen, voor de structuur van de salade is het wel lekker als er wat grovere stukjes in zitten. Als je hiermee klaar bent, mag het in de mengkom.
  • Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
  • Lekker om te serveren op een vers gebakken broodje of crackers, eventueel met een schijfje citroen erbij.

 

vegan vissalade

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan vissalade ook maken en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken: simplyvegan.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. simplyvegan.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring: https://www.simplyvegan.nl/contact/privacyverklaring/

Sluiten