Vegan sushi van quinoa, avocado en wasabi

7 juli 2017
vegan sushi van quinoa

Dit is geen gewone sushi, maar sushi met een twist. Ik gebruik namelijk geen witte rijst, maar quinoa! Oké, ik ben niet kampioen sushi rollen, maar de smaak is er niet minder om. En door de wasabi-mayonaise geeft het deze sushi een echte kick, heerlijk! Deze vegan sushi van quinoa is vooral heel leuk om eens te maken als snack of borrelhapje, weer eens wat anders!

Ingrediënten voor 1 rol

  • 1 vel nori
  • 50 gram quinoa
  • halve avocado
  • wasabi naar smaak (Let op: sommige merken bevatten wei of lactose! Het beste kijk je even bij de Aziatische toko)
  • 1 eetlepel plantaardige mayonaise
  • een matje om de sushi te rollen, of een apparaatje waarmee je de sushi makkelijk kunt maken (te koop bij o.a. Action)

Bereiding

  • Kook eerst de quinoa volgens de verpakking. Leg even apart om af te laten koelen.
  • Snij alvast de avocado in plakjes.
  • Meng de plantaardige mayonaise met de wasabi in een kommetje.
  • Leg het vel nori op het matje en verdeel de quinoa in een dunne laag over de hele oppervlakte, behalve 1 tot 2 cm van de bovenkant. Hier moet het nori zichtbaar blijven, straks plakken we hiermee de rol vast. Verdeel nu de reepjes avocado over de quinoa in 1 smalle horizontale rij, net onder het midden van de quinoa. Smeer hier voorzichtig het mayonaise wasabi mengsel overheen. Nu rol je het matje van je af, zodat het een rol wordt. Gebruik het matje om de rol stevig aan te drukken en goed vast te kunnen houden. Als je bijna klaar bent met rollen, maak je de bovenkant van het vel nori een klein beetje vochtig met water. Zo blijft het goed plakken en blijft de rol gesloten.
  • Je kunt nu de rol met een scherp mes in stukjes snijden. Serveer eventueel met sojasaus.

 

vegan sushi van quinoa

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan sushi van quinoa maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply