Vegan spaghetti bolognese, comfortfood!

14 maart 2018
vegan spaghetti bolognese

Als je het hebt over comfortfood, heb je het eigenlijk over spaghetti. Ja, dat wist je nog niet, maar het is wel zo! De saus maak je lekker makkelijk en zonder gedoe in 1 pan, je kookt er nog wat spaghetti bij en klaar ben je. En dan lekker in een grote kom, op de bank opeten. Slierten geknoeid op je shirt? Maakt niet uit, zie je later wel weer. Want jij bent lekker aan het genieten van je vegan spaghetti bolognese. Klik snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor 4 personen vegan spaghetti bolognese

  • 500 gram spaghetti (volkoren of gewoon, het is jouw feestje)
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 500 gram passata di pomodoro (van Albert Heijn, gewoon de goedkoopste in een kartonnen verpakking)
  • 2 verpakkingen vegan geruld gehakt
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 flinke theelepels gedroogde oregano
  • 1 flinke theelepel gedroogde rozemarijn
  • 150 ml water
  • zout en peper naar smaak
  • flinke scheut olijfolie
  • grote koekenpan met hoge rand of bijvoorbeeld een hapjespan
  • grote kookpan

Bereiding

  • Verwarm eerst de koekenpan op laag tot middelhoog vuur en laat hier een flinke scheut olijfolie in warm worden.
  • Snipper de ui fijn en laat die in de koekenpan fruiten tot ze glazig zijn in 5 minuten.
  • Snij ondertussen de wortels in fijne blokjes en voeg die toe. Laat dit meebakken voor 2 minuten.
  • Voeg als laatste de geperste knoflook toe en warm dit nog een minuut door.
  • Dan mag het geruld gehakt erbij met het zout en peper naar smaak, bak dit 2 minuten mee.
  • Vervolgens mogen de laurierblaadjes, oregano, rozemarijn, water, passata en tomatenblokjes erbij. Laat dit lekker pruttelen voor ongeveer 20 minuten, totdat de bolognese saus voldoende is ingedikt en de blokjes wortel voldoende gaar zijn. Tussendoor een paar keer doorroeren. Zet eventueel het vuur wat lager als het te hard gaat.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing in de kookpan en giet af als de pastasaus klaar is.
  • Haal de laurierblaadjes uit de saus, roer de spaghetti door de saus heen.
  • Serveer de vegan spaghetti bolognese eventueel met wat edelgistvlokken.

Extra variatietip: doe er ook eens een bakje champignons doorheen, of een rode puntpaprika!

 

vegan spaghetti bolognese

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan spaghetti bolognese ook maken en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

5 Comments

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 14 maart 2018 at 09:06

    Mmmm so good!!

  • info@lazybird.be'
    Reply Lazy Bird 14 maart 2018 at 09:34

    Nom nom! Bij mij gaat er ook nog wat selder bij, lekkerrrrr….

    • Reply Sanne 19 maart 2018 at 21:32

      Klinkt ook goed!

  • wilmavdw@gmail.com'
    Reply Wilma 20 juni 2018 at 17:32

    Ik heb de spaghetti vervangen door courgette-spaghetti ivm koolhydraatarm eten en het smaakte heerlijk!
    Dank voor het recept.

    • Reply Sanne 8 juli 2018 at 21:02

      Heel graag gedaan Wilma! 🙂

    Leave a Reply