Vegan pastasaus van geroosterde groenten met spaghetti

27 maart 2017
Pastasaus

Deze pastasaus is echt heel makkelijk te maken en zit boordevol groenten, die weer lekker veel vitamines bevatten.ย Kinderen zijn vaak gek op spaghetti en dit is dan ook een gezond en voedzaam gerecht. Vooral als je kiest voor volkorenย of spelt spaghetti. Je zou ook nog edelgistvlokken aan de saus kunnen toevoegen, maar persoonlijk vind ik de geroosterde groenten smaakvol en hartig genoeg zo. En de geur van verse basilicum.. ik krijg dan gelijk zin in de zomer!

Ingrediรซnten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 2 grote wortels
  • 5 grote trostomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • paar handjes verse basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bakplaat
  • mengkom
  • staafmixer

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch).
  • Snij nu alle groenten in stukken. Dit hoeft helemaal niet netjes want ze worden straks toch fijngemalen. Zorg er wel voor dat je de schil van de ui en knoflook afhaalt, net als de zaadlijsten van de paprika’s. Leg alles in de bakplaat.
  • Voeg nu de olijfolie, een paar snuffen zout & peper en de Italiaanse kruiden toe en hussel dit met je handen even goed door elkaar, zodat alles is bedekt met een laagje olie en kruiden.
  • Zet dit voor 40 minuten in de oven, schep het tussendoor 1x om.
  • Terwijl je hierop wacht zet jeย een pan water op het vuur en kook de spaghetti voor 4 personen volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Haal de groenten uit de oven en schep ze in een hoge mengkom. Voeg een paar handjes basilicum toe en mix alles fijn met een staafmixer tot het een saus is geworden.
  • Giet nu de spaghetti af en doe dit in de mengkom. Meng de spaghetti met de saus en serveer met een beetje verse basilicum.

Pastasaus

 

Eet smakelijk!

Welke pastasaus vindt jij het lekkerste?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply