Vegan nachos met een makkelijke kaassaus uit de oven

2 juli 2018
Vegan nachos

Ha, jij dacht zeker dat je nooit meer lekkere nachos uit de oven zou kunnen eten sinds je vegan bent geworden? Fout! Met dit recept voor vegan nachos kun jij nog net zo genieten als voorheen. Ik maak er namelijk een heerlijke vegan kaassaus bij, zonder poespas en zo gemaakt. Wedden dat jij 2x opschept?

Ingrediënten voor 1 grote ovenschaal vegan nachos

  • 1 zak nachochips naturel
  • 1 rode puntpaprika
  • klein blikje maïs
  • klein blikje kidneybonen
  • 1 trostomaat
  • 2 stengels bosui
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • een paar partjes limoen
  • olijfolie om in te vetten
  • voor de ‘kaas’saus:
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 ml water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • halve theelepel uienpoeder
  • kwart theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel kerriepoeder
  • snuf chilivlokken (gebruik vooral iets meer als je houdt van pittig)
  • peper en zout naar smaak
  • verdere benodigdheden:
  • ovenschaal
  • steelpannetje
  • zeef of vergiet
  • mengkom
  • garde

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  • Snij de paprika en tomaat in kleine blokjes en doe in de mengkom. De bosui mag in ringetjes en ook hierbij. De inhoud van de blikjes maïs en kidneybonen mag in de zeef of vergiet en spoel dit even goed om met water. Laat dit uitlekken en dan mag het in de mengkom. Voeg nu ook de tacokruiden toe en roer alles goed door elkaar. Zet even weg voor straks.
  • Dan ga je nu verder met de kaassaus. Het water en de olijfolie mogen in de steelpan, zet dit op een laag vuur om te verwarmen (niet koken!). Voeg nu de bloem en ook de edelgistvlokken toe en roer dit met de garde goed door elkaar tot alle klontjes zijn verdwenen. Nu mogen ook alle kruiden erbij, roer dit goed door elkaar. Haal dan de steelpan van het vuur af.
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel een laagje nachochips over de bodem. Hier bovenop mag dan de helft van het groentemengsel en ongeveer een derde van de kaassaus. Verdeel hier bovenop weer een laagje nachochips en daar mag dan de andere helft van het groentemengsel op. Verdeel hier weer een derde van de kaassaus overheen. Nu mag de ovenschaal in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten.
  • Serveer met de overgebleven kaassaus en gebruik de partjes limoen om het sap eroverheen te sprenkelen.
  • Variatietip: gebruik ook eens plantaardig rul gehakt! Gewoon bij de groente gooien, dit hoef je namelijk niet eerst nog eens te bakken, en dan het recept verder volgen.

 

vegan nachos

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan nachos ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

4 Comments

  • sdonselaar@gmail.com'
    Reply Sandra 7 februari 2018 at 10:32

    Ik heb dit gerecht nu echt al 5 keer gemaakt. Hij blijft iedere maand op het menu staan. Hij is heerlijk 😀

    • Reply Sanne 23 februari 2018 at 20:52

      Ah, dat vind ik super leuk om te horen Sandra! 😀

  • mow@live.nl'
    Reply monique 3 juli 2018 at 18:43

    Nu net voor het eerst gemaakt ik hou de saus met water vloeibaar. Dit zodat ik het erover kan schenken en uiteindelijk niets overhoud haha. Wat een heerlijk gerecht…zelfs mijn omnivrouw vindt het heerlijk. 👌

    • Reply Sanne 8 juli 2018 at 21:11

      Super leuk om te horen Monique! 🙂

    Leave a Reply