Vegan marmercake met vanille en cacao

25 mei 2017
Vegan marmercake

Een ouderwets lekker plakje zelfgebakken cake bij de thee of koffie, daar zeg ik geen nee tegen! Vandaag laat ik jullie een recept zien voor een vegan marmercake, met vanille en cacaopoeder. Heel makkelijk om te maken en nog leuker om op te eten!

Ingrediënten voor 1 vegan marmercake

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 8 eetlepels zonnebloemolie op kamertemperatuur
  • 200 ml ongezoete sojamelk op kamertemperatuur
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 halve theelepel vanille aroma
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 handmixer
  • 2 mengkommen
  • 2 spatels
  • 1 cakevorm van 30 cm

Bereiding

  • Eerst verwarm je de oven voor op 170 graden (elektrisch) en vet ook alvast de cakevorm in met een beetje plantaardige boter of olie.
  • Meng in een mengkom het meel, suiker, bakpoeder, zout en sojamelk goed door elkaar met de mixer, tot het een glad beslag is geworden. Voeg nu ook de zonnebloemolie toe en mix dit er goed doorheen. Verdeel het beslag vervolgens in tweeën en schep de andere helft over in de andere mengkom.
  • Voeg het vanille aroma toe in een van de mengkommen en roer dit met de spatel goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens het cacaopoeder in de andere mengkom toe en spatel dit ook goed door elkaar.
  • Nu mag je het beslag in de cakevorm doen. Als je dit een beetje om en om doet en er vervolgens lichtjes met de spatel doorheen gaat, krijg je het marmereffect.
  • De cakevorm mag vervolgens voor ongeveer 1 uur in de oven, dit is een beetje afhankelijk van de temperatuur van jouw oven. Als je met een satéprikker in het midden van de cake steekt en de prikker er droog uitkomt, is de cake klaar.
  • Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en stort het vervolgens op een rooster. Laat de cake daar nu helemaal op afkoelen.

 

Vegan marmercake

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan marmercake maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

2 Comments

  • brenda.bosma@gmail.com'
    Reply BB 5 februari 2018 at 10:44

    Hoi, een slimme of domme vraag… ; zit er niet ook al bakpoeder in het zelfrijzende bakmeel? Moet dat er dan nog extra bij? Dank! Verheug me op deze vegan marmercake!

    • Reply Sanne 5 februari 2018 at 16:14

      Zeker geen domme vraag hoor! Ik gebruik extra bakpoeder zodat de cake net even wat meer gaat rijzen. Doordat er geen ei inzit, heeft het beslag net even een extra zetje nodig, vandaar het bakpoeder. 🙂

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.