Vegan kipsaté, lekker gemarineerd en een heerlijk hapje!

29 september 2017
vegan kipsaté

Wie mij kent, weet misschien wel dat ik hou van een hapje bij mijn drankje. Daarom is dit stiekem toch wel mijn favoriete categorie van al mijn recepten: snacks! Nou ja, ik noem het nu fancy een hapje. Maar het komt wel op hetzelfde neer.. Ik laat je vandaag zien hoe je van een simpel plantaardig kipstukje een heerlijke vegan kipsaté maakt. Leuk voor op een verjaardag bij de borrel!

Ingrediënten voor ongeveer 13 spiesjes vegan kipsaté

  • 1 verpakking plantaardige kipstukjes
  • klein stukje verse gember
  • halve limoen
  • 1 teentje knoflook
  • halve rode peper, zonder de zaadlijsten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 13 satéprikkers, ik gebruik kleintjes
  • grillpan of een een gewone koekenpan als je geen grillpan hebt
  • mengkom

Bereiding

  • Snij eerst de gember, knoflook en rode peper in grove stukken. Deze mogen in de mengkom. Voeg nu ook het limoensap, de zonnebloemolie en de ketjap manis toe in de mengkom en roer alles even goed door elkaar.
  • Nu mogen de plantaardige kipstukjes erbij. Roer dit goed om, zodat alle kipstukjes bedekt zijn met de marinade. Zet in de koelkast en laat dit voor minimaal een uur staan, zodat alle smaken goed in de kipstukjes kunnen trekken. Hoe langer, hoe beter! Schep het mengsel halverwege een keer om.
  • Leg ondertussen de satéprikkers in een bakje met water, zodat ze goed het water kunnen opzuigen en straks tijdens het bakken niet verbranden.
  • Dan gaan we nu de spiesjes maken. Haal de kipstukjes uit de marinade. De marinade die in de mengkom achterblijft, gaan we niet gebruiken. Schuif de kipstukjes aan de satéprikkers. Ik gebruik nu kleine prikkers omdat ik dit als hapje wil serveren, maar je kunt ook gaan voor de grote prikkers (eet de kipsaté dan lekker als avondeten, bij mijn recept voor gebakken rijst!).
  • Laat een grillpan of koekenpan warm worden op middelhoog vuur. Leg nu de spiesjes zonder extra olie (!) in de pan. Bak ze aan beide kanten tot ze mooi donkerbruin gekleurd zijn.
  • Serveer met een paar partjes limoen, lekker fris!

 

vegan kipsaté

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan kipsaté hapjes maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

6 Comments

  • info@gekopmakeup.nl'
    Reply Mariëlle 29 september 2017 at 09:15

    Mmm ziet er goed uit!! Dit wil ik zeker eens proberen 🙂

    • Reply Sanne 29 september 2017 at 20:20

      Leuk om te horen Mariëlle!

  • Jiskeb@gmail.com'
    Reply Jiske 5 augustus 2018 at 11:51

    Meegenomen naar een bbq! Vielen erg goed in de smaak met deze marinade!

  • myra_chantie@hotmail.com'
    Reply Astrid 14 oktober 2018 at 14:16

    Op de verpakking staat: Kan sporen van eieren en melk bevatten. Wat is hier Vegan aan?

  • nelleke.nelleke.nelleke@gmail.com'
    Reply Nelleke 7 augustus 2020 at 18:25

    Oh wauw, die marinade is heeeerlijk! Ik heb het wel iets anders gedaan (kipstukjes in de marinade en dan bakken met champignons en komkommer op het laatst erbij doen. Dit is een blijvertje! Dank voor het recept 😊👍.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.