Vegan kipburgers, zacht van binnen en krokant van buiten!

10 september 2017
vegan kipburgers

Yes, het is weer tijd voor een burgerrecept! In dit recept voor vegan snackballetjes heb ik een bestaande vleesvervanger (de verse plantaardige burgers van Albert Heijn) omgetoverd tot iets nieuws. Heel leuk om te doen en ik heb daar van jullie leuke feedback over gekregen. In het recept wat ik je nu ga laten zien, maak ik van plantaardige kipstukjes super lekkere vegan kipburgers! Ze zijn lekker gekruid, zacht van binnen en lekker krokant van buiten. Klinkt goed toch?

Ingrediënten voor 2 vegan kipburgers

  • 1 verpakking plantaardige kipstukjes
  • 3 eetlepels panko (dit is Japans paneermeel, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 2 eetlepels maizena + 4 eetlepels koud water
  • plantaardige margarine of zonnebloemolie om in te bakken
  • kruiden:
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemalen komijnzaadpoeder
  • 2 snuffen uipoeder
  • 2 snuffen knoflookpoeder
  • een paar goede snuffen peper en een flinke snuf zout
  • keukenmachine
  • mengkom
  • koekenpan

Bereiding

  • We gaan eerst met de keukenmachine aan de slag. De plantaardige kipstukjes mogen hier in, evenals alle ingrediënten onder het kopje kruiden. Zet de keukenmachine aan tot de kipstukjes helemaal zijn fijngemalen. Dit mag dan in de mengkom.
  • Dan gaan we nu structuur aan het mengsel aanbrengen, dit doen we met de maizena en ook de panko. In een kommetje mogen de maizena en het water, roer dit even goed door elkaar zodat het water de maizena heeft opgenomen. Dit mag in de mengkom bij het kipmengsel. Voeg hier nu ook de panko aan toe en kneed alles met je handen goed door elkaar. Verdeel het mengsel in tweeën en vorm hier met je handen 2 burgers van. Doe dit een beetje met beleid, zodat ze niet uit elkaar vallen.
  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat een klein beetje plantaardige margarine of zonnebloemolie in heet worden. De kipburgers mogen in de pan, bak ze voor ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Dit is om de buitenkant een mooie goudbruine kleur te geven en om de burgers lekker krokant te krijgen. Check tussendoor goed of ze niet te hard gaan en verbranden, zet het vuur dan even wat lager.
  • De buitenkant van de kipburgers is nu klaar, maar de binnenkant is nog niet voldoende doorgewarmd. Zet het vuur nu helemaal uit, laat de koekenpan wel gewoon staan en bak de kipburgers nog 2 minuten aan iedere kant. Hierdoor zullen de burgers niet verbranden, maar geeft de koekenpan nog wel voldoende warmte af, zodat de kern van de kipburger helemaal warm kan worden.
  • Laat de vegan kipburgers als ze klaar zijn nog even uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer ze op je favoriete burgerbroodje, met lekkere toppings en saus!

 

vegan kipburgers

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan kipburgers maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

4 Comments

  • lelaa7@gmail.com'
    Reply lela 10 september 2017 at 12:07

    Hi ziet er goed uit, die burgerbroodjes ook? Waar heb je die vandaan dat ze ook nog vegan zijn

    • Reply Sanne 10 september 2017 at 13:13

      Dit zijn afbakbroodjes van Albert Heijn, heel veel soorten afbakbroodjes zijn vegan. Als je op zoek bent naar die echte hamburgerbroodjes, die zachte witte met sesamzaad op de bovenkant: die kun je kopen bij onder andere Albert Heijn en Jumbo! 🙂

  • info@thisisjoan.nl'
    Reply Lysanne 10 september 2017 at 14:26

    Dit lijkt me zoooo lekker! Ik ga ze een keertje voor mijn vriend maken. Die vindt ze vast overheerlijk. Dankjewel voor het recept!

    • Reply Sanne 10 september 2017 at 17:07

      Leuk om te horen, dankjewel! 🙂

    Leave a Reply