Vegan kip kerrie schotel met ananas en cashewnoten

2 juli 2017
vegan kip kerrie schotel

Deze vegan kip kerrie schotel smaakt lekker kruidig en heerlijk romig door de kokosmelk. Hou je niet zo van kokos? Geen probleem, door de kruiden proef je dit niet terug, je gebruikt het alleen voor de structuur. Door de verschillende structuren en smaken van de ingrediënten is dit gerecht echt een feestje op je bord!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 verpakking plantaardige stukjes kip
  • 1 rode paprika
  • 150 gram ananas, vers of uit blik (spoel de ananas uit blik wel even goed af met water)
  • 2 handjes doperwten, ik gebruik bevroren doperwtjes
  • 2 handjes ongezouten cashewnoten
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • koolzaadolie
  • rijst voor 2 personen, ik gebruik pandanrijst
  • wokpan

Bereiding

  • Begin eerst met het koken van de rijst, dan is dat maar vast klaar tegen het einde van het recept.
  • Zet de wokpan op middelhoog vuur, zonder olie. Hier mogen de cashewnoten in, rooster deze voor een paar minuutjes en leg dan apart voor straks.
  • Verhit nu wat koolzaadolie in de pan en bak de plantaardige stukjes kip tot ze goudbruin zijn geworden. Snij ondertussen de paprika in stukjes en als de kip klaar is, mag dit erbij. Bak dit mee voor 2 minuutjes.
  • Voeg nu de doperwten en de ananas toe, bak dit weer mee voor 2 minuutjes.
  • Voeg nu alle kruiden en de cashewnoten toe en bak dit voor 1 minuut mee.
  • Nu mag de kokosmelk erbij, breng dit aan de kook tot het zachtjes aan het sudderen is. Laat dit lekker pruttelen voor ongeveer 20 minuten, tot de kokosmelk voldoende is ingedikt.
  • Serveer de vegan kip kerrie schotel met de rijst.

 

vegan kip kerrie schotel

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan kip kerrie schotel maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

7 Comments

  • deboraslosser@hotmail.com'
    Reply Debora 28 augustus 2017 at 12:16

    Zou je dit ook kunnen maken met de room van oatly? De kinderen mogen geen kokos ivm een stofwisselingsziekte. Soms wel een lastig als je melkproducten wilt vervangen!
    Ik ga het maar gewoon eens proberen.

    • Reply Sanne 28 augustus 2017 at 17:15

      Ik denk het wel hoor Debora! De kokosroom dikt wel in als je het kookt, ik weet niet hoe dat met plantaardige room gaat. Het zou misschien kunnen dat je een bindmiddel nodig hebt. Je zou een beetje maizena met water kunnen vermengen en dat papje later toevoegen aan de plantaardige room, mocht de plantaardige room niet voldoende zijn ingedikt!

      • deboraslosser@hotmail.com'
        Reply Debora 29 augustus 2017 at 11:45

        Bedankt voor de tip! Volgende week eens maken 🙂

  • sdonselaar@gmail.com'
    Reply Sandra 9 maart 2018 at 08:23

    Dit recept is heerlijk! Inmiddels al 3x gemaakt.

    • Reply Sanne 9 maart 2018 at 20:40

      Ah dat vind ik super leuk om te horen Sandra! 🙂

  • Jvanringen@gmail.com'
    Reply Jo van Ringen 31 maart 2018 at 23:24

    Ik mag ook geen kokosmelk en pieker me al tijden suf over een alternatief. Zou alpro kookroom wat zijn?

    • Reply Sanne 2 april 2018 at 19:45

      Dat durf ik eigenlijk niet te zeggen Jo, omdat ik zelf eigenlijk bijna nooit kook met zo’n kookroom product. Maar je zou het gerust eens kunnen proberen, dan zou ik alleen wel de hoeveelheid iets minder doen.

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.