Vegan fajitas van groenten met taco’s en rijst

11 juni 2017
vegan fajitas

Wat heeft de Mexicaanse keuken toch heerlijke gerechten, die ook heel makkelijk vegan te maken zijn. Het gerecht van vandaag is geïnspireerd op de klassieke fajitas, maar dan met groenten i.p.v. vlees. Natuurlijk wel met die lekkere kruidenmix, voor de allerlekkerste vegan fajitas. Viva la Mexico!

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 2 taco’s per persoon, ik gebruik mini taco’s
  • fajitas:
  • 3 kleuren paprika, ik gebruik rode/oranje/gele puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • fajita kruidenmix:
  • kwart theelepel chilipoeder (of een halve, dat is extra pittig)
  • halve theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel suiker
  • halve theelepel komijnpoeder
  • kwart theelepel uienpoeder
  • kwart theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • sap van een halve limoen
  • rijst:
  • 200 gram witte rijst
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • half klein blikje tomatenpuree van 68 gram
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • halve theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel oregano
  • zout & peper naar smaak
  • zonnebloemolie
  • verdere benodigdheden:
  • kook- of braadpan
  • grillpan
  • mengkom
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Eerst beginnen we met het klaarmaken van de rijst. Snij de puntpaprika en ui in kleine blokjes. Zet een kook- of braadpan op laag tot middelhoog vuur en laar hier wat zonnebloemolie in warm worden. Dan mag de ui hierbij, bak dit voor 5 minuten tot de ui glazig begint te zien. Dan mogen nu ook de knoflook en de paprika erbij, bak dit voor 4 minuutjes mee. Voeg nu ook de rijst toe en bak dit nog 1 minuut mee. Voeg nu ook de kruiden, het peper & zout, tomatenpuree en de groentebouillon toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit zachtjes pruttelen met de deksel op de pan voor ongeveer 15 minuten, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Af en toe even goed roeren, anders blijft de rijst aan de bodem van de pan plakken.
  • Terwijl de rijst aan het koken is, gaan we verder met het maken van de fajitas. Maak eerst de kruidenmix door alle ingrediënten onder het kopje fajita kruidenmix met elkaar te mengen in een kommetje. Snij nu de paprika’s en de rode ui in reepjes en doe ze in de mengkom. Voeg hier nu ook het kruidenmengsel aan toe en roer dit goed door elkaar.
  • Zet de grillpan op middelhoog vuur en laat hier de taco’s op warm worden, elk een minuutje aan iedere kant. Leg ze dan in het aluminiumfolie om warm te houden. Nu mogen de groenten uit de mengkom in de grillpan. Schep dit regelmatig om en grill het voor ongeveer 7 minuten, tot de reepjes mooi gekleurd zijn.
  • Serveer de vegan fajitas in de taco’s samen met de rijst. Serveer eventueel met een salsa. Ik gebruik een kant en klare salsa van mango en frisse ananas, maar je kunt natuurlijk ook voor een klassieke rode salsa gaan.

 

vegan fajitas

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan fajitas maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply