Vegan curry van mais en paprika, romig en vol smaak!

21 juni 2018
vegan curry

Een van de meest bekeken recepten van mijn blog is de curry met zoete aardappel, kikkererwten en spinazie. En terecht, wat is deze curry lekker! Vandaag laat ik je een andere variant zien, namelijk deze vegan curry met mais, paprika, tomaten, gember, cashewnoten… Krijg je al trek?

Ingrediënten voor 2 à 3 personen vegan curry

  • 1 groot blik mais 285 gram (uitlekgewicht), je kunt natuurlijk ook verse mais gebruiken!
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 groot blik kokosmelk 400 ml
  • klein stukje gember van 1 cm
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • flinke hand verse koriander
  • 1 eetlepel garam masala kruiden (ik gebruik die van Jonnie Boer, deze mix bevat geen zout)
  • zout naar smaak (of weglaten als jouw kruidenmix al zout bevat)
  • een handje cashewnoten per bord/kom, fijngehakt
  • rijst voor 2 à 3 personen
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • kookpan
  • grote en hoge koekenpan/hapjespan/wok

Bereiding

  • Kook alvast de rijst in de kookpan voor later in dit recept. Terwijl dat bezig is, kun je verdergaan met de rest van het recept.
  • Begin eerst met het fijnsnipperen van de ui, de paprika’s mogen in wat grotere stukken. De gember mag in hele kleine stukjes worden gesneden.
  • Verwarm de pan op laag tot middelhoog vuur en laat hier een scheutje zonnebloemolie in warm worden. Vervolgens mag de ui erbij, bak dit voor ongeveer 5 minuten. In de laatste minuut mogen de geperste knoflook, de gember en de garam masala kruiden erbij. Blijf dit goed roeren!
  • Nu mogen de stukjes paprika erbij, bak dit 2 minuten mee.
  • Voeg nu het blik tomatenblokjes toe, bak dit ook 2 minuten mee zodat de tomaten kunnen ‘ontzuren’.
  • Voeg nu ook de (uitgelekte) mais en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook zodat de curry kan indikken. Bij mij duurde dit ongeveer 20 minuten. Het is dus de bedoeling dat je de curry niet helemaal ‘droog’ kookt, maar er mag nog voldoende vocht overblijven. Roer de curry regelmatig goed door. In de laatste minuut mag je de korianderblaadjes kapot scheuren en er doorheen roeren.
  • Proef de curry en voeg wat zout naar smaak toe.
  • Serveer de vegan curry met de fijngehakte cashewnoten, de rijst en nog wat extra koriander. Ook is het lekker om een stukje naanbrood erbij te eten. Vegan naanbrood is o.a. bij Veggie4u en Ekoplaza te koop. Kun je het niet vinden? Probeer dan eens een pitabroodje!

Heb je de curry smaak te pakken? Probeer dan zéker ook eens mijn recept voor curry met kokos, zoete aardappel, kikkererwten en spinazie!

 

vegan curry

 

Eet smakelijk!

Ga jij dit lekkere vegan curry ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply