Vegan curry met kokos, zoete aardappel, kikkererwten en spinazie

14 maart 2017
Curry met kokos

Wel eens een curry gemaakt? Ik pas sinds ik vegan ben, maar ik heb de schade ruimschoots ingehaald. Want wat is dit ontzettend lekker! Je kunt er alle kanten mee op. Kies bijvoorbeeld voor een pittige curry met rode peper, een kruidige curry of juist een romige. Ik maak er vandaag een op basis van kokosmelk, tomaten, kikkererwten, spinazie en zoete aardappel.

De echte Aziatische curry heeft als basis een pasta, gemaakt van verschillende kruiden en specerijen die worden fijngewreven in de vijzel. Bij dit recept gebruik ik de kruiden rechtstreeks in de pan, dit is dan ook meer een westerse versie. Ik serveer de curry met pandanrijst, deze rijst heeft meer smaak dan gewone rijst. En die geur in combinatie met die van de curry.. heerlijk!

 

Ingrediënten voor 2 à 3 porties

 • 1 blik kikkererwten 400 gram
 • 1 blik tomatenblokjes op sap 400 gram
 • 2 zoete aardappels
 • 3 flinke handen spinazie
 • 1 grote teen knoflook, geperst
 • 1 ui
 • stukje gemberwortel van ongeveer 2 cm, in fijne blokjes
 • 1 blik kokosmelk 400 ml
 • halve theelepel gemalen komijnzaad
 • 2 theelepels garam masala (ik gebruik die van Jonnie Boer, zonder toegevoegd zout)
 • 2 theelepels kerriepoeder
 • flinke hand koriander, gescheurd
 • sap van een halve limoen
 • zout
 • kokosolie
 • pandanrijst
 • grote wok of hoge pan

Bereiding

 • Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes, kook dit voor 10 minuten.
 • Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Terwijl je op bovenstaande wacht, ga je verder met het recept.
 • Snij de ui in blokjes. Laat de kokosolie warm worden op een laag vuur en fruit hier de ui in voor 6 minuten.
 • Voeg nu de knoflook, gember en alle kruiden toe en bak dit 1 à 2 minuten mee.
 • Nu mag het blik tomatenblokjes er in z’n geheel bij, dit mag 2 minuten meebakken zodat de tomaten kunnen ontzuren.
 • Voeg nu de kokosmelk, de blokjes zoete aardappel, spinazie en kikkererwten toe. Laat dit inkoken tot de curry de juiste dikte heeft, dit duurt ongeveer 12 minuten. Niet vergeten af en toe in de pan te roeren.
 • Voeg nu het limoensap en de koriander toe. Proef dit en voeg naar smaak zout toe als je dit nodig vindt.
 • Serveer met de pandanrijst, partjes limoen en extra koriander.

 

Curry kokos

 

Eet smakelijk!

Hebben jullie weleens een curry gemaakt?

You Might Also Like

8 Comments

 • eliseisselman@hotmail.com'
  Reply Elise 1 juli 2017 at 19:40

  Het gerecht was erg lekker. Ik heb het geserveerd met naanbrood. Aangezien ik het wat nattig had kon ik lekker dippen met brood. Had jij dit ook? Heb ik vaker met curry gerechten. Maar de smaak was top.

  • Reply Sanne 2 juli 2017 at 09:47

   Hoi Elise,
   Klopt hoor, curry’s blijven altijd wat vloeibaar. Maar door de rijst die ik er vaak bij eet, wordt dat altijd goed opgenomen waardoor het niet nat blijft. Maar met naanbrood kun je het inderdaad lekker dippen!
   Leuk dat je het hebt gemaakt! 🙂

  • Paula-Geurtzen@hotmail.com'
   Reply Paula 9 mei 2018 at 14:06

   Had je zelf naanbrood gemaakt of gekocht? Want ik weet niet zo goed waar ik veganistisch afbaknaanbrood kan kopen.

 • vvv.jeannette@ziggo.nl'
  Reply Jeannette 1 september 2017 at 23:02

  Ik vind koriander naar zeep smaken? waar kan ik doir vervangen, of beter gewoin weglaten?

  • Reply Sanne 1 september 2017 at 23:30

   Haha, dat schijnen sommige mensen inderdaad te hebben Jeannette! Mijn zoon houdt er ook niet van. In dat geval zou ik het gewoon weglaten, of je kunt eventueel vervangen door platte peterselie. Peterselie smaakt natuurlijk niet hetzelfde als koriander, maar het geeft het gerecht wel net wat meer diepte qua smaak. Maar nogmaals, gewoon weglaten lijkt mij ook prima! 🙂

 • s.thatcheda@gmail.com'
  Reply Sanne 23 mei 2018 at 18:36

  Heerlijk recept dankjewel!
  Ik heb het met bloemkoolrijst gegeten, ook echt een aanrader!!

  • Reply Sanne 26 mei 2018 at 17:11

   Dat klinkt ook heel lekker! 🙂

 • m.a.e.lageweg@students.uu.nl'
  Reply Eline 17 september 2018 at 10:22

  Ik ga dit vanavond maken, ik kan niet wachten!

 • Leave a Reply