Vegan bruine bonensoep, kom maar op met de winter!

1 oktober 2017
vegan bruine bonensoep

Wist je dat bruine bonen in verhouding lekker veel vezels en eiwitten bevatten? Super gezond dus, zeker in een plantaardig dieet! Ik kook er dan ook regelmatig mee, zeker in het herfst-winterseizoen. Vandaag laat ik jullie deze lekkere vegan bruine bonensoep zien. Ik hou erg van de smaak van pure bruine bonen, dus het is een simpel recept zonder verdere poespas. Ik gebruik hierbij trouwens bruine bonen uit een pot, want ik ben een luie hobbykok.. Maar gebruik vooral de gedroogde variant als je liever geen producten in pot/blik gebruikt! Zorg er dan wel voor dat je ze zelf even goed weekt, zodat je ze kunt gebruiken in dit recept. Veel kookplezier!

Ingrediënten voor 3 à 4 kommen vegan bruine bonensoep

  • 2 potten van 720 gram (465 uitlekgewicht) bruine bonen
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 prei
  • 3 medium aardappels (vast of kruimig, maakt niet uit)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 handje verse platte peterselie + extra om te garneren
  • 1,5 liter groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie
  • soeppan
  • staafmixer

Bereiding

  • Laat eerst een klein scheutje zonnebloemolie op laag vuur warm worden in de soeppan en fruit hier de ui in voor 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de geperste knoflook toe en fruit dit mee.
  • Schil en snij de aardappels in stukjes en voeg dit toe in de soeppan. Bak dit voor 2 minuten mee.
  • Snij de prei in halve ringen en voeg dit ook toe in de soeppan. Bak dit voor 2 minuten mee.
  • Laat de bruine bonen uitlekken (bonen uit pot/blik spoel ik ook altijd even af met water) en voeg ze toe in de soeppan. Nu mag ook de groentebouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat de soep koken voor ongeveer 15 minuten, tot de aardappels goed gaar zijn. Voeg in de laatste minuten de peterselie toe.
  • Gebruik nu de staafmixer en pureer de soep voor ongeveer de helft glad. Het is wel lekker als er nog wat structuur overblijft, zorg er daarom voor dat de andere helft bonen en aardappels heel blijft.
  • Proef de soep en voeg nog wat peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer met nog wat extra peterselie en een lekker broodje!

 

vegan bruine bonensoep

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan bruine bonensoep maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

5 Comments

  • jelskeooosterhof@gmail.com'
    Reply Jelske 9 oktober 2017 at 09:57

    Ik ga deze bruine bonen soep vanavond maken! Ik heb er zin in 🙂 Ziet er op de foto’s al echt heel lekker uit, dus kan bijna niet misgaan!

    • jelskeooosterhof@gmail.com'
      Reply Jelske 9 oktober 2017 at 19:05

      Geslaagd! Echt een makkelijk te bereiden en lekkere soep 🙂

      • Reply Sanne 9 oktober 2017 at 20:48

        Ah, dat is leuk om te horen Jelske! 😀

  • Jvanringen@gmail.com'
    Reply Jo van Ringen 20 maart 2018 at 19:00

    Heerlijke soep! Ik doe er zelf ook nog een paar tomaten door. Vanavond hadden we je overheerlijke boeuf bourguinon en daar heb ik een paar wortelen van over, die gaan overmorgen ook in de soep!

    • Reply Sanne 21 maart 2018 at 19:46

      Wat leuk om te horen Jo! Je kunt eigenlijk van alles toevoegen aan deze soep, dat is het leuke aan soepjes vind ik altijd! 😀

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.