Vegan aardappelsalade, lekker bij de barbecue!

1 augustus 2018
vegan aardappelsalade

Wie ooit eens heeft aangeschoven bij een barbecue, heeft vast en zeker wel eens kant en klare aardappelsalade uit zo’n grote bak gegeten. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar helaas niet vegan! En eerlijk, zelfgemaakt smaakt natuurlijk 10 keer lekkerder. Met mijn recept voor vegan aardappelsalade kun je gerust aankomen op een barbecue, of eet het lekker bij de lunch!

Ingrediënten voor een grote schaal vegan aardappelsalade

  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 2 handjes doperwtjes uit de diepvries
  • een kwart prei
  • half appeltje in kleine stukjes gesneden (ik heb gekozen voor een fris zoete soort, dit staat als het goed is op het stickertje op de appel)
  • een stuk of 4 medium grote augurken, in kleine plakjes gesneden
  • 2 eetlepels kleine zilveruitjes
  • 3 à 4 eetlepels Remia vegan Mayolijn (klik op de groene link voor mijn review, aantal eetlepels afhankelijk hoe smeuïg jij de vegan aardappelsalade het liefst hebt) Ga je liever voor een slankere versie? Gebruik dan bijvoorbeeld voor de helft Alpro Go On, een plantaardige variatie op kwark (klik op de link voor mijn review).
  • een halve theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • pan om de aardappels in te koken
  • vergiet met kleine gaatjes of een zeef
  • grote kom om in te mengen

Bereiding

  • Begin eerst met het schillen van de aardappels en snij ze in middelgrote blokjes. Niet te klein, maar ook niet te groot, net hoe jij het prettig vind om te eten. Kook dit in de kookpan voor ongeveer 10 minuten (begin pas met de minuten tellen als het water kookt).
  • Snij ondertussen de prei in dunne halve maantjes (eerst de prei in de lengte doorsnijden, dan in kleine stukjes snijden).
  • In de laatste minuut van het koken van de aardappels mogen de prei en doperwten erbij. Dit hoeft echt maar 1 minuut mee te koken.
  • Laat alles uitlekken in de vergiet of zeef en laat goed afkoelen voor je verder gaat met de rest van het recept.
  • Nu mogen alle ingrediënten in de kom, meng alles voorzichtig door elkaar tot het een mooi geheel is geworden.
  • Serveer de vegan aardappelsalade lekker met een stokbroodje bij de barbecue of lunch!

 

vegan aardappelsalade

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan aardappelsalade ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

1 Comment

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 1 augustus 2018 at 08:55

    Mmm dit klinkt heel goed!

  • Leave a Reply