Twisters van bladerdeeg en zelfgemaakte groene pesto

3 mei 2018
twisters

Ik laat je zien hoe je deze lekkere twisters van bladerdeeg met pesto maakt. Wil je pesto uit een potje gaan gebruiken? Dat kan natuurlijk, maar het is echt veel lekkerder om het zelf te maken. En helemaal niet moeilijk, dat beloof ik je! Als ik de deksel van de keukenmachine haal en de verse pesto ruik, dan denk ik gelijk aan de zomer. Heerlijk!

Ingrediënten voor ongeveer 15 twisters

  • 1 rechthoekig vel bladerdeeg (vers bladerdeeg op rol van AH)
  • blaadjes van een basilicum plantje in pot, ik gebruik de helft hiervan
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • flinke snuf zout
  • koekenpan
  • keukenmachine
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de pijnboompitjes in. Rooster deze tot ze lichtbruin zien. Ze verbranden vrij snel, dus blijf erbij staan en schud regelmatig even om.
  • De geroosterde pijnboompitjes mogen in de keukenmachine, net als alle overige ingrediënten. Mix dit in de keukenmachine tot het één geheel is geworden. Het is de bedoeling dat de pesto niet te droog, maar ook zeker niet te vloeibaar is. Begin daarom ook met 1 eetlepel olijfolie en voeg indien nodig nog 1 extra eetlepel toe.
  • Leg het rechthoekige vel bladerdeeg op het aanrecht en doe hier de pesto op. Smeer dit uit met behulp van de bolle kant van een lepel tot het hele vel gelijkmatig is bedekt.
  • Snij nu met een mes plakjes van ongeveer 2 à 3 cm breed van de korte zijde van het vel. Hou een plakje aan beide uiteinden vast en draai nu voorzichtig in de tegengestelde richting. Druk de uiteinden een klein beetje aan, zodat ze gedraaid blijven liggen. Leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Strijk nu met een kwastje een klein beetje olijfolie over de bovenkant van het bladerdeeg, zodat ze straks mooi goudbruin worden in de oven.
  • De twisters mogen 10 minuten in de oven, dit is een beetje afhankelijk van de temperatuur van je oven. Hou het goed in de gaten! Haal ze hierna van de bakplaat af en laat ze op een rooster afkoelen.

 

twisters

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere twisters van groene pesto ook maken en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken: simplyvegan.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. simplyvegan.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring: https://www.simplyvegan.nl/contact/privacyverklaring/

Sluiten