Stokbrood gevuld met kruidenboter

30 juni 2017
stokbrood gevuld met kruidenboter

Dit recept voor stokbrood gevuld met kruidenboter smaakt lekker bij de borrel, maar is ook ideaal als broodje bij een lekker soepje! Natuurlijk kun je de kruidenboter ook los bij het gebakken stokbrood serveren, maar als je het op deze manier ertussen mee bakt in de oven geeft het toch weer een andere twist. Probeer het eens!

Ingrediënten

  • 1 af te bakken stokbrood
  • 3 eetlepels plantaardige margarine, ik gebruik nu Becel 100% plantaardige margarine biologisch
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • flinke snuf uipoeder
  • flink wat peper en wat zout naar smaak
  • kommetje om de kruidenboter in te maken

Bereiding

  • We beginnen eerst met het maken van de kruidenboter. De margarine mag in het kommetje, net als de verse en droge kruiden. Meng dit met een vork even goed door elkaar. Voeg flink wat peper en zout naar smaak toe. Proef dit en voeg hier nog wat meer aan toe indien nodig.
  • Haal het afbakstokbrood uit de verpakking en snij dit voor de helft in zodat de plakjes brood nog aan elkaar vast blijven zitten. Smeer hier de kruidenboter tussen en bak het in de oven af volgens de verpakking.
  • Na de baktijd is het stokbrood gevuld met kruidenboter klaar om te worden geserveerd, het lekkerste is het om dit te doen als het nog een beetje warm is!

 

stokbrood gevuld met kruidenboter

 

Eet smakelijk!

Ga jij dit stokbrood gevuld met kruidenboter maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Thirzaprak@gmail.com'
    Reply Thirzalovesfood 6 juli 2017 at 08:36

    Hoi! Is het niet handiger om de kruidenboter achteraf erin te doen? Dit ivm de hitte en de boter? Of mag deze boter flink heet worden?

    • Reply Sanne 7 juli 2017 at 17:34

      Deze boter (becel bio 100% plantaardig) is bij uitstek geschikt om te verhitten! Maar door de kruidenboter mee te bakken in de oven, komen de smaken heerlijk in het brood en wordt het een beetje knapperig. Zo lekker!

    Leave a Reply