Snacks van gepofte rijst, pindakaas en chocolade

22 juni 2017
snacks van gepofte rijst

Ik kwam laatst bij de Ekoplaza gepofte rijst en quinoa tegen en het leek mij leuk om hier iets van te maken. Dit receptje is simpel en zo gemaakt! Doordat de chocolade er in stukjes in gaat en niet gesmolten, blijf je de andere ingrediënten goed proeven. Deze snacks van gepofte rijst zijn lekker als tussendoortje, heerlijk bij de thee!

Ingrediënten

  • 20 gram gepofte rijst
  • 10 gram gepofte quinoa
  • 20 gram kokosrasp
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels pindakaas, ik gebruik 100% pindakaas van AH met stukjes
  • 1 eetlepel kokosolie, als het niet voldoende vloeibaar is, kun je het eerst even opwarmen in een steelpannetje
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • mengkom
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiding

  • De pure chocolade mag in de keukenmachine, maal dit fijn. Dan mag het in de mengkom.
  • Voeg nu ook de andere ingrediënten toe in de mengkom. Roer dit met je hand even goed door elkaar, zodat alles goed met elkaar is gemengd.
  • Stort nu de inhoud van de mengkom op een bord of snijplank met bakpapier en verdeel dit goed plat met de bolle kant van een lepel. Dan mag dit in de koelkast voor ongeveer 1 uur om op te stijven.
  • Als de plak voldoende hard is geworden, mag het uit de koelkast. Nu kun je er met een mes stukken van snijden of er vanaf breken. Ik zou het wel in de koelkast bewaren, anders worden ze vrij slap.

 

snacks van gepofte rijst

 

Eet smakelijk

Ga jij deze snacks van gepofte rijst maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

1 Comment

  • ashl-ey@live.nl'
    Reply Ashley 28 januari 2019 at 20:52

    Hoe lang kunnen deze koekjes bewaard worden in de koelkast?

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.