Simpele vegan bananenpannenkoekjes, lekker als ontbijt!

19 september 2017
vegan bananenpannenkoekjes

Vegan bananenpannenkoekjes! Super simpel om te maken en ontzettend lekker om als ontbijt te eten. Heb je ‘s ochtends niet zoveel tijd? Maak ze dan de middag of avond ervoor en warm ze even op of eet ze gewoon koud. Ik stop er stiekem een zakje vanillesuiker in maar als je dit liever niet doet, laat je het gewoon weg. En varieer vooral met de plantaardige melk en het meel. Gebruik je bijvoorbeeld liever havermelk en havermeel? Gewoon lekker doen!

Ingrediënten voor ongeveer 5 vegan bananenpannenkoekjes

  • 1 grote banaan, hoe rijper/bruiner, hoe beter!
  • 100 gram speltmeel
  • 200 ml amandelmelk
  • halve theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zonnebloemolie
  • koekenpan
  • mengkom
  • handmixer of een garde

Bereiding

  • We beginnen uiteraard met het maken van het beslag. Pel de banaan, breek in stukken en doe het in de mengkom. Prak het met een vork fijn, zodat er geen grote klonten meer in zitten. Hoe langer je het prakt, hoe meer het de structuur van een dikke appelmoes krijgt. Dat is de bedoeling. Je kunt hier ook de mixer voor gebruiken.
  • Voeg nu de amandelmelk toe en roer dit met de mixer of garde goed door elkaar.
  • Voeg nu geleidelijk het meel toe en roer dit ook goed door elkaar.
  • Tot slot mag nu de bakpoeder, zout en het vanillesuiker erbij. Roer dit ook weer goed door elkaar.
  • Laat een klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur warm worden. Doe een klein beetje van het beslag in de koekenpan, tot je een klein pannenkoekje hebt. Bak dit aan beide kanten tot ze goudbruin zien.
  • Serveer met je favoriete toppings! Kies bijvoorbeeld voor fruit, kokossnippers of ahornsiroop.

 

vegan bananenpannenkoekjes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan bananenpannenkoekjes maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Ballonsan@gmail.com'
    Reply Sandra 21 september 2017 at 11:11

    Deze zijn super lekker, ik maak ze vaak
    Tip: ik gooi alles in de blender
    Werkt prima en sneller ?

    • Reply Sanne 21 september 2017 at 16:43

      Dat is een fijne tip Sandra! 🙂

  • info@gekopmakeup.nl'
    Reply Mariëlle 29 september 2017 at 09:23

    Oeeeh deze ga ik opslaan, altijd lekker <3

    • Reply Sanne 29 september 2017 at 20:19

      Pannenkoeken zijn altijd een goed idee! 😀

  • ingevz@ziggo.nl'
    Reply Inge 21 november 2017 at 13:55

    Ik ben heel erg allergisch voor amandelmelk. Kan de amandelmelk vervangen worden door bv rijstmelk of havermelk? Soja melk is een goede optie, ik kan alleen ook niet zo goed tegen pure soja producten.
    (ik ben allergisch voor alle noten.

    • Reply Sanne 21 november 2017 at 20:45

      Ik heb het zelf nog nooit met andere plantaardige melksoorten geprobeerd Inge. Maar ik denk dat het prima zou kunnen hoor. De banaan zorgt voor de binding, niet de plantaardige melk. Misschien dat het zelfs met water wel zou lukken, wellicht dat de pannenkoekjes dan alleen wel wat minder ‘body’ hebben.

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.