Simpele salade van komkommer en radijs met vinaigrette

1 september 2017
salade van komkommer en radijs

Vandaag een super simpele, maar smaakvolle salade van komkommer en radijs. De salade is heel licht en daardoor perfect als bijgerecht, maar je zou het eventueel ook als voorgerechtje kunnen serveren. Doordat de 3 hoofdingrediënten in dezelfde vorm worden geschaafd, ziet het er ook nog eens heel leuk uit! De pinda’s zorgen voor de crunch en de klassieke vinaigrette brengt het geheel heerlijk fris op smaak. Lees snel verder voor het receptje!

Ingrediënten voor 4 bordjes salade

  • halve komkommer
  • 4 snackkomkommertjes (dit zijn die kleine komkommertjes die in een emmertje worden verkocht)
  • 1 verpakking radijsjes
  • een handje pinda’s
  • voor de vinaigrette:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • halve theelepel mosterd
  • halve theelepel ahornsiroop
  • peper en zout naar smaak
  • kaasschaaf of dunschiller
  • kommetje
  • garde of eventueel een vork, als je geen garde hebt

Bereiding

  • We beginnen eerst met het klaarmaken van de groenten. Was de grote en kleine komkommers even goed en dep ze droog met een schone theedoek of met een stukje keukenpapier.
  • Vervolgens snij je de kontjes van de radijsjes af en was je deze net zoals de komkommers.
  • Nu mag je de komkommers en radijsjes in dunne plakjes schaven, met behulp van de kaasschaaf of dunschiller. Verdeel dit over de 4 borden.
  • Voeg nu alle ingrediënten onder het kopje vinaigrette, behalve de olijfolie, toe in het kommetje en roer dit met de garde of vork goed door elkaar. Dit is zodat het zout goed kan worden opgenomen en om de juiste structuur te krijgen. Voeg nu als laatste de olijfolie toe en roer dit ook weer goed door elkaar. Sprenkel de vinaigrette over de salade heen.
  • Hak de pinda’s fijn en strooi dit ook over de salade heen.

 

salade van komkommer en radijs

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere salade van komkommer en radijs maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply