Simpele lunch van gebakken champignons met spinazie

17 april 2018
gebakken champignons met spinazie

Vandaag laat ik jullie iets zien wat ik in het weekend vaak op een broodje eet: gebakken champignons met spinazie, peterselie en ui. Ik wist niet zo goed hoe ik dit voor dit recept moest noemen, ik noem het namelijk zelf een ‘prutje’. Maar ja.. dat klinkt niet zo lekker! Het is weer een super makkelijk recept,ย ideaal om te maken als je toch even snel iets met veel groente wil eten.

Ingrediรซnten voor gebakken champignons met spinazie

  • een half bakje kastanjechampignons
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 stengel peterselie, fijngehakt
  • halve ui
  • klein teentje knoflook, geperst
  • lekker veel peper en wat zout naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • koekenpan

Bereiding

  • Begin eerst met het schoonmaken van de kastanjechampignons. Veeg ze schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier en snij ze in kleine stukjes. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een klein beetje zonnebloemolie in warm worden. Bak dan de stukjes kastanjechampignons voor 4 minuten.
  • Snij ondertussen de halve ui fijn en voeg dit toe aan de champignons. Bak dit mee voor 3 minuten.
  • Voeg nu ook de geperste knoflook en de fijngehakte peterselie toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg nu de verse spinazie toe en warm dit door terwijl je het geheel regelmatig omschept, totdat de spinazie voldoende is geslonken.
  • Breng het geheel op smaak met lekker veel peper en wat zout.
  • Serveer de gebakken champignons met spinazie op een lekker bolletje, geroosterde boterham of pistoletje.

 

gebakken champignons met spinazie

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere lunch van gebakken champignons met spinazie ook makenย en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie viaย Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply