Salsa dip voor bij de tortilla chips, lekker als snack!

24 juli 2018
salsa dip

Als ik uit eten ga en Mexicaans eet, komt er regelmatig een mandje met tortilla chips met een salsa dip op tafel. Die salsa smaakt altijd ontzettend lekker en het leek mij leuk om dit eens zelf te gaan maken. Gebruik je liever een groene dip voor bij de tortilla chips? Dan moet je zeker mijn recept voor de allerlekkerste guacamole eens proberen!

Ingrediënten voor een paar porties salsa dip

  • 1 blik van 400 gram tomatenstukjes op sap
  • halve ui
  • driekwart van 1 rode peper (hou je van behoorlijk pittig? gebruik dan de hele peper)
  • 1 teentje knoflook
  • handje verse koriander
  • sap van een halve limoen
  • halve theelepel gemalen komijnzaadpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • keukenmachine

Bereiding

  • Eerst mag de inhoud van het blik tomatenstukjes in de keukenmachine.
  • Snij de ui en ook de knoflook in grove stukken en doe dit bij de tomatenstukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper, dit gaan we niet gebruiken. Snij de rode peper in grove stukken en doe dit ook in de keukenmachine.
  • De overige ingrediënten mogen er nu ook in. Zet de keukenmachine aan en maal alles tot de salsa dip voor jou de juiste dikte heeft gekregen. Zet het voor minimaal een uur in de koelkast, zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.
  • Serveer lekker met tortilla chips!
  • Bewaar de salsa dip in een afgesloten (schoon) potje of bakje in de koelkast.

 

salsa dip

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere salsa dip ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply