Rösti rondjes met bosui en knoflook

15 september 2018
rosti rondjes

Deze rösti rondjes zijn lekker als lunch of zelfs als ontbijt. Maar je kunt ze natuurlijk ook als bijgerecht eten bij groente of een salade. Heb je wel eens van die zakken uit de diepvries van de supermarkt gekocht? Niet meer doen hoor, want met dit recept zijn ze echt zo gemaakt en een stuk lekkerder!

Ingrediënten voor 9 rösti rondjes

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 2 stengels bosui
  • 2 teentjes knoflook geperst (of 1 of 3..)
  • zout & peper
  • zonnebloemolie
  • koekenpan
  • mengkom
  • rasp

Bereiding

  • Eerst snij je de stengels bosui in ringetjes, die mogen in de mengkom. Voeg hier ook de geperste knoflook aan toe.
  • Dan gaan we verder met de aardappels. Kies een paar grote aardappels uit, dat is straks handig om te raspen, en schil ze. Rasp ze dan fijn, ik heb dat gedaan met de fijnste kant van de rasp. Leg de geraspte aardappels in een schone handdoek en dep of knijp ze droog zodat het ergste vocht er uit is. Dit kan ook met keukenpapier, maar dan heb je kans dat er veel rasp aan het papier blijft kleven. Dan mag het in de mengkom.
  • Voeg flink wat peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
  • Verhit de koekenpan op middelhoog vuur (mijn elektrisch fornuis heeft stand 1 t/m 9, deze zet ik op 4,5) en laat een flinke scheut zonnebloemolie warm worden.
  • Haal met je hand of met een lepel een klein hoopje van het mengsel uit de mengkom en leg dit in een bolletje in de koekenpan. Druk dit met je vingers of met een spatel plat en bak dit voor ongeveer 2x 3 minuten aan beide kanten. Belangrijk: draai de rösti met de spatel pas na 3 minuten om. Als je dit eerder doet, blijft de helft aan de pan vastplakken en valt de rösti uit elkaar. Laat de rösti rondjes uitlekken op keukenpapier.
  • Herhaal bovenstaande stap tot het aardappelmengsel op is, doe indien nodig tussendoor nog wat extra zonnebloemolie in de pan.
  • Serveer ze direct na het klaarmaken. Als ze koud worden, worden ze een beetje klef en dat is zonde. Strooi eventueel nog wat grof zeezout eroverheen.

 

rosti rondjes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere rösti rondjes ook maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

1 Comment

  • elseliek@hotmail.com'
    Reply El 9 oktober 2018 at 11:04

    Mmmmm love it (zelf een beetje boekweitmeel voor de hechting en prei erbij gedaan):p

  • Leave a Reply