Romige vegan champignonsoep

17 april 2017
Champignonsoep

Houden jullie ook zo van champignons? Ik wel en ik kook er dan ook regelmatig mee. Vandaag laat ik jullie mijn favoriete champignonsoep zien, lekker op smaak gebracht met bosuitjes en knoflook. Wist je dat er in champignons veel vitamine B1 zit? Goed voor je hart en zenuwstelsel. Dat is dus nog een extra reden om lekker vaak champignons te eten!

Ik gebruik plantaardige room om de soep wat romiger te krijgen. Natuurlijk kun je dit ook overslaan, maar de champignonsoep zal dan wat meer waterig zijn. Deze soep heeft echt geen staafmixer nodig, het is juist lekker als de plakjes champignons nog heel zijn, dit zorgt voor een lekkere structuur. De soep is vrij donker van kleur omdat ik er niet te veel kookroom in heb gedaan, ik vind die smaak vrij snel overheersen. Is dat voor jou geen probleem, voeg dan vooral wat meer toe.

 

Ingrediënten voor 4 kommen champignonsoep

  • 300 gram champignons
  • 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram plantaardige margarine
  • 100 ml plantaardige room, ik gebruik Alpro Cuisine Soya
  • 1,5 liter paddenstoelenbouillon of groentebouillon
  • 3 eetlepels bloem
  • zonnebloemolie
  • peper & zout
  • soeppan

Bereiding

  • Borstel de champignons schoon, snij een stukje van het steeltje af en snij in plakjes. Snipper ook alvast de ui fijn.
  • Zet de soeppan op middelhoog vuur en laat hier een klein scheutje zonnebloemolie in warm worden. Bak hier de champignons in, voor 7 minuten. Voeg hier ook gelijk wat zout en peper aan toe. Voeg dan de ui toe en bak dit 5 minuten mee. Dan mag tot slot de geperste knoflook erbij, bak dit nog 1 minuut mee.
  • Voeg nu de plantaardige margarine toe en laat dit smelten. Dan mag de bloem erbij, roer dit goed door elkaar! Laat dit 2 minuutjes meebakken. Roer dit af en toe goed om. De bloem zorgt voor de binding, maar je moet het goed bakken anders proef je straks een bloemsmaak in je soep.
  • Nu mag je geleidelijk de bouillon erbij schenken, terwijl je goed blijft roeren. Dus: een flinke scheut bouillon erin, roer dit goed door het champignonmengsel en herhalen tot alle bouillon in de soeppan zit. Voeg ook nog de kookroom toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder eventueel met een schuimspaan het schuim wat zich aan de randen van de pan vormt. Voeg in de laatste minuut de ringetjes bosui toe.

 

Champignonsoep

 

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens champignonsoep gemaakt?

You Might Also Like

5 Comments

  • kimberly.eimers@hotmail.com'
    Reply Kimberly 27 februari 2018 at 16:55

    O M G! Deze soep was echt zo lekker! Mijn vriend had van de week erg veel champignons gehaald op de markt omdat ze in de aanbieding waren, en pas later bedacht om er soep van te maken. Geen van ons beiden had dit ooit gedaan, dus we zijn gaan zoeken en kwamen zo dit recept tegen. Echt ontzettend lekker! We hadden ook nog wat andere paddestoelsoorten liggen, en deze zijn ook door de soep gegaan 🙂 Kan ook goed!

    • Reply Sanne 27 februari 2018 at 21:36

      Super leuk om te horen Kimberly! 😀 Hoe meer soorten paddenstoelen, hoe beter wat mij betreft!

  • Bakkie1983@hotmail.com'
    Reply Danny 18 juni 2018 at 14:05

    Wij hebben net de soep gemaakt en hij is erg lekker! Bedankt voor dit recept. Groetjes danny en marian

    • Reply Sanne 8 juli 2018 at 21:01

      Super leuk om te horen Danny!

  • ronniekoop@hotmail.com'
    Reply Ronnie Koop 30 december 2018 at 19:38

    Heerlijk!!!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.