Romige spaghetti met champignons (zonder room!)

30 november 2018
romige spaghetti met champignons

Hoe ontzettend lekker ziet dit bord romige spaghetti met champignons er uit? Ik krijg gelijk weer zin om mijn vork er in te steken en alles op te eten, jij ook? Lekker op de bank genesteld bij de verwarming met mijn favoriete Netflix serie op de tv, terwijl het buiten regent… maar ik dwaal af. Ik ben trouwens gek op romige saus voor in de pasta of lasagne. Maar wat ik alleen niet altijd even lekker vind, is plantaardige room kant en klaar uit een flesje. Ik laat je in dit recept een trucje zien waardoor je tóch die romige structuur in de pastasaus kunt krijgen.

Ingrediënten romige spaghetti met champignons voor 2 personen

  • spaghetti naar keuze voor 2 personen
  • 1 bakje kastanjechampignons van 250 gram
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje (hou je van veel, gebruik er dan lekker 2) knoflook, geperst
  • 1 handje verse peterselie
  • olijfolie
  • pastasaus:
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels plantaardige margarine
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 200 ml water
  • lekker veel peper en zout (niet te zuinig mee zijn) naar smaak
  • benodigdheden:
  • steelpannetje + garde voor de pastasaus
  • koekenpan voor het bakken van de champignons
  • kookpan voor de spaghetti

Bereiding

  • Begin eerst alvast met het koken van de spaghetti volgens de verpakking, dan is dit straks klaar tegen de tijd dat de pastasaus ook klaar is.
  • Vervolgens snij je de champignons in plakjes, de sjalotjes in halve fijne ringen en de peterselie fijn. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een scheutje olijfolie in warm worden. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze voor 3 minuten, voeg in de laatste minuut de geperste knoflook toe. Voeg vervolgens ook de plakjes champignon toe en bak dit mee voor 7 minuten. Nu mag ook de peterselie erbij, roer dit goed door het mengsel heen. Dit is nu klaar, haal van het vuur af.
  • Terwijl bovenstaande aan het bakken is, gaan we even snel de pastasaus maken. Laat de eetlepels plantaardige margarine in het steelpannetje op laag vuur smelten. Voeg dan geleidelijk de bloem toe en roer dit met de garde goed door elkaar een minuut of 3 lang. Dit zorgt ervoor dat de bloem goed kan doorwarmen zodat je het straks niet meer proeft, maar wél de binding geeft. Voeg het water aan het mengsel (stiekem heet dit een roux, fancy hè!) toe en roer dit goed door elkaar met de garde. Voeg nu ook de edelgist en het peper en zout toe en roer dit ook weer goed door elkaar. Klaar!
  • Voeg nu de spaghetti toe aan de champignons in de koekenpan en roer dit goed door elkaar. Voeg nu ook de pastasaus toe en roer dit ook weer goed door elkaar. Serveer de romige spaghetti met champignons met wat extra peterselie en edelgistvlokken er overheen.

 

romige spaghetti met champignons

 

Gek op pasta? Probeer dan ook eens deze pasta pestospaghetti met een pastasaus van geroosterde groenten of kies eens voor courgette spaghetti!

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere romige spaghetti met champignons ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • djuli@mintgreenmind.nl'
    Reply Djuli 17 september 2017 at 08:57

    Klinkt heerlijk! Ik ga ‘m zeker een keer maken!

    • Reply Sanne 17 september 2017 at 09:11

      Super leuk Djuli! 🙂

    Leave a Reply