Review: verse plantaardige burgers van Albert Heijn

10 mei 2017
Verse plantaardige burgers

Ik kwam een nieuwe vleesvervanger van Albert Heijn tegen in het schap: verse plantaardige burgers. Ik denk dat ik zo’n beetje alle plantaardige burgers heb geprobeerd, maar een verse? Die ben ik nog nooit tegengekomen en heb ik uiteraard gelijk in mijn mandje gegooid om uit te testen. Lees snel verder voor mijn review!

AH verse plantaardige burgers – 2x 100 gram € 2,59

Ingrediënten | 76% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, kokosolie, zonnebloemolie, natuurlijke aroma’s, verdikkingsmiddel (methylcellulose) aroma’s, (bevat soja), uienpoeder, rode bietpoeder, aardappelvezels, kruiden en specerijen, zeezout, knoflookpoeder, tomatenpoeder, gerstemoutextract, maltodextrine, ijzer, vitamine B12

Per 100 Gram RI
Energie 934 kJ (224 kcal)  11%
Vet 13 g  19%
Waarvan verzadigd 7.2 g  36%
Koolhydraten 6 g  2%
Waarvan suikers 2.2 g  2%
Voedingsvezel 6.1 g
Eiwitten 17.5 g  35%
Zout 1 g  17%
Vitamine B12 / Cyano-cobalamine 0.38 µg 15%
IJzer 2.1 mg 15%

 

Eerste indruk | Niet alleen de geur maar ook de structuur en kleur van de burgers lijkt verdacht veel op dat van echt rauw vlees, heel bijzonder om te zien.

Bereiding | Op de verpakking staat dat de burgers op middelhoog vuur zonder olie of margarine 4,5 minuut gebakken mogen worden. Ik was eerst bang dat de burger zou blijven plakken aan de pan, vanwege zijn structuur. Maar niets is minder waar, deze burger bevat voldoende vet om in zijn eigen jus te kunnen worden gebakken. Ehh, zei je nou jus? Ja, tijdens het bakken komt er een soort jus vrij. Het is net of je een echte hamburger aan het bakken bent. De buitenkant van de burgers wordt mooi bruin tijdens het bakken, de binnenkant blijft roze.

Mijn mening | Wauw, wat een verwarrend product! Want het is 100% plantaardig, maar ik heb gewoon het idee dat ik een echte burger aan het eten ben. Wel een beetje een flauwe burger, naar mijn idee mogen er nog wel wat extra peper en sterkere kruiden bij. Maar al met al smaakt deze burger hartstikke lekker en krijgt het van mij een dikke duim omhoog. Ik weet dat sommige veganisten niet van vleesvervangers houden omdat ze te veel op echt vlees lijken, maar persoonlijk heb daar geen probleem mee. Ik vind deze verse plantaardige burgers echt een origineel en innovatief product van Albert Heijn. Hopelijk is dit het begin van een stijgend aanbod in hun plantaardige producten, ze zijn goed op weg!

 

Verse plantaardige burgers

You Might Also Like

5 Comments

 • Peterjager63@gmail.com'
  Reply Peter jager 18 december 2017 at 09:50

  Ik had ‘m ook van de week, echt goed ! Beter zelfs, in mijn opinie, dan de bejubelde beyond burger uit de u.s. Geen verschil met echt vlees ( en daar heb ik jarenlang héél veel van gegeten, sorry wist niet beter..) nu al zin in de zomer, BBQ!

  • Reply Sanne 21 december 2017 at 20:14

   Oeh, die moet ik ook nog een keertje gaan proberen Peter! Maar voor nu bevalt deze burger echt helemaal prima! 😀

 • cvtwee@gmail.com'
  Reply Carolien 29 maart 2018 at 15:57

  Uitgesproken smerig, deze duidelijk kleurstoffen bevattende burger: al onze uien werden ook roze. En wat een ontzéttend vieze smaak!

 • jessicajayblog@yahoo.com'
  Reply Jessica J. 26 april 2018 at 10:52

  Deze liggen klaar voor vanavond. Ik ben ontzettend benieuwd! Ik las dat sommigen deze niet willen eten omdat ze vinden dat ze té echt lijken.

  • Reply Sanne 26 mei 2018 at 17:09

   Haha, ja dat vinden sommige mensen inderdaad. Ik niet hoor!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.