Review: vegetarische Turkse pizza – Lekker & Anders

19 april 2017
Turkse pizza

De laatste weken ben ik deze vegan Turkse Pizza van Lekker & Anders regelmatig op social media tegengekomen. Die moest ik natuurlijk zelf ook uitproberen en heb hem gelijk getest voor mijn blog. Wil je meer weten over deze Turkse pizza? Lees dan snel verder!

 

Vegetarische Turkse pizza – Lekker & Anders

Ingrediënten | DEEG 65% [tarwebloem, drinkwater, zout, olijfolie pomace, gist, specerij, topping 35 [gehakte tomaten 30%, sojaproteïne 19%, tomatenpuree, drinkwater, uien, olijfolie pomace, suiker, zonnebloemolie, specerijen (bevat: chili, knoflook, peper), zout, verdikkingsmiddel (carboxymethylcellulose), voedingszuren (azijnzuur, citroenzuur)]

Voedingswaarden NL per 100 gram
Energie 776 kJ / 183 kcal
Vetten 2,0 g
waarvan verzadigde vetten 0,30 g
Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 4,0 g
Eiwitten 6,4 g
Zout 1,95 g

 

De verpakking ziet er vrolijk uit, er staat duidelijk op dat dit een vegetarische pizza is. Jammer dat ze niet hebben gekozen voor het woord veganistisch, aangezien deze pizza toch echt alleen plantaardige ingrediënten bevat. Maar dat zie je wel vaker bij vegan producten.

Als we kijken naar de ingrediënten zien we dat er voor de topping voornamelijk gebruik is gemaakt van soja en tomaten, dit zie je ook duidelijk terug op de pizza. Er zit best wel wat suiker en zout in, maar als je kiest voor een pizza kom je daar haast niet onderuit. Zolang je niet met grote regelmaat pizza’s eet, zou dat voor je gezondheid geen probleem moeten zijn.

Volgens de verpakking kun je de Turkse pizza kort opwarmen in de oven, magnetron of koekenpan. Ik heb thuis geen magnetron en om nou de hele oven aan te zetten.. Dus ik gebruik de koekenpan, dit gaat op zich prima. Wel merk ik dat de pizza te krokant wordt, waardoor het wat lastig is om op te rollen. Het deeg breekt dan een beetje.

Over de smaak kan ik kort zijn: lekker! Je proeft duidelijk de smaak van het deeg, de tomaten en specerijen terug. Ik belegde de pizza met ijsbergsla, tomaat en gebakken plakjes champignon met rode shoarmasaus.

Dit is echt een aanrader voor als je even snel iets wil opwarmen om te eten, of gewoon trek hebt in een dunne Turkse pizza. De pizza’s zijn per 2 stuks verpakt (2x 175 gram) en bij Albert Heijn betaalde ik € 2,99.

 

Turkse pizza

 

Ga jij deze Turkse pizza uitproberen?

You Might Also Like

2 Comments

  • ramona@ramona.nl'
    Reply Ramona 27 februari 2018 at 00:09

    Leuke site!!

    Ik vond deze trouwens niks, beetje droog( maar had het in de oven gemaakt, misschien moet ik d ekoekenpan proberen?)

    • Reply Sanne 27 februari 2018 at 10:26

      Dankjewel Ramona! 🙂 Misschien de volgende keer op een iets lagere temperatuur in de oven proberen, wellicht wordt het dan iets minder droog?

    Leave a Reply