Review: Vegan Baileys Almande

10 maart 2018
vegan baileys almande

Of ik misschien naar het persevent van de lancering van de nieuwe vegan Baileys Almande wilde gaan.. Ja natuurlijk! Maar helaas, het paste niet in mijn agenda. Dan sturen we je het toch gewoon even op?  Nou, dat liet ik mij geen twee keer zeggen! Vroeger vond ik Baileys al heel lekker, maar helaas was het niet vegan. Maar nu heeft Baileys dus een vegan variant, met als basis amandelmelk in plaats van zuivel. Lees snel verder voor mijn review!

Vegan Baileys Almande 70 cl – € 17,95 tot € 23,99 (afhankelijk van het verkooppunt)

Over de ingrediënten kan ik kort zijn, die zijn top secret. Geen idee dus wat er precies in zit. Wél kan ik je zeggen dat de de basis van dit drankje amandelen en soja zijn en dat er 13% alcohol in zit. Dat is iets minder dan de originele variant, daar zit 17% in.

De fles ziet er super mooi uit, een mooie matte wit gekleurde fles met gouden accenten en mooie illustraties van amandelbloesem. Chique! Er staat duidelijk op de fles dat dit een vegan (en dus ook lactosevrij) drankje betreft. Zin om er een lekkere cocktail mee te maken? Dan staan er 3 verschillende suggesties op de fles. Mocht je de Baileys trouwens willen verwerken in een warm drankje, let dan goed op! Er is kans dat het kan gaan schiften.

Dan over naar de inhoud. In de geur ruik ik duidelijk de amandelen terug en ik ruik ook die typische Baileys geur. Heerlijk! Het drankje zelf is crèmekleurig. Qua smaak proef ik duidelijk de amandel en vanille terug. Lekker zoet, maar door de alcohol toch ook niet té zoet. De structuur vind ik vrij romig, zonder dat er een onaangename nasmaak in je mond achterblijft. Ik vind dit absoluut een aanrader!

 

vegan baileys almande

 

Vegan Baileys Almande is te koop bij de bekende slijters.

Oh ja, geen alcohol onder de 18 jaar uiteraard!
Ik kreeg dit product opgestuurd.

You Might Also Like

2 Comments

 • info@thegreenguide.nl'
  Reply Mariëlle 10 maart 2018 at 13:09

  Ik heb geen idee of ik het lust haha, maar de fles is alleen al top! Super leuk dit 🙂

  • Reply Sanne 13 maart 2018 at 21:33

   I know, hoe mooi is die fles!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.