Review: Vegafit Vegan Cordon Bleu

16 november 2017
vegafit vegan cordon bleu

Ik heb geloof ik nog nooit eerder een cordon bleu gegeten, laat staan een die helemaal vegan is! Daar gaat nu verandering in komen. Ik las op social media allemaal lyrische berichten over deze Vegafit vegan cordon bleu vleesvervanger. Dat moest ik natuurlijk zelf ook uitproberen en heb het voor jullie getest. Benieuwd of ik er ook zo enthousiast over ben? Klik dan snel verder voor mijn review!

Vegafit Vegan Cordon Bleu 200 gram – € 2,89

Ingrediënten | 31,3% gerehydrateerd tarwe-eiwit, paneermeel (tarwebloem, zout, gist, specerijen), zonnebloemolie, ui, 7,1% veganistische kaas (water, plantaardige olie (kokos, olijf), gemodificeerd zetmeel (aardappel, rijst, maniok), rijst eiwit, zout, plantaardige vezels, stabilisator (taragom), conserveermiddel (kaliumsorbaat), voedingszuur (citroenzuur), kleurstof (caroteen), aroma), water, 4,9% veganistische ham (water, koolzaadolie, erwten eiwit, stabilisator (johannesbroodpitmeel, carrageen, xanthaangom), specerijen, maltodextrine, zeezout, gistextract, natuurlijk aroma, voedingszuur (calciumcitraat), bietenconcentraat),aardappeleiwit, mosterd (water, mosterdzaad, azijn, zout, suiker, specerijen, kruiden), zetmeel (maïs, tarwe), zout, gemodificeerd zetmeel, tarwebloem, tarwemeel, suiker, maltodextrine, selderij, aardappelvezel, verdikkingsmiddel (carrageen), tarwevezel, gistextract, specerijen, emulgator (guargom), selderij-extract, ijzer, vitamine B12, zink

 Per 100 gram
Energie1.213 kJ/291 kcal
Vet16,3 g
Waarvan verzadigde vetzuren2,4 g
Koolhydraten22,5 g
Waarvan suikers2,5 g
Vezels1,9 g
Eiwitten12,6 g
Zout2,1 g

Eerste indruk | Op de verpakking staat wel 4 keer dat dit een vegan/plantaardig product is, daar kan in ieder geval geen misverstand over bestaan! Deze vleesvervanger bevat toegevoegd vitamine B12, ijzer en zink. Ook is het geheel palmolievrij en bevat het geen soja. Zo op het eerste gezicht bevat dit product een hoop ingredienten, maar het zijn dan ook eigenlijk 3 producten in 1. Namelijk de gepaneerde buitenkant, de kaasvulling en de hamvulling.

Bereiding | Volgens de verpakking mogen deze vleesvervangers 7-8 minuten in de koekenpan in olie of plantaardige boter worden gebakken. Klopt precies!

Mijn mening | Ik vind dit een ontzettend gaaf en origineel plantaardig product, volgens mij is Vegafit op dit moment de enige die deze vleesvervanger in het assortiment heeft zitten. Klein minpuntje: omdat de cordon bleu’s best dik zijn, blijft de gepaneerde zijkant ongebakken. Dit komt in de koekenpan namelijk niet in aanraking met de olie/plantaardige boter, of je moet hier echt een enorme hoeveelheid van gebruiken. De zijkanten bleven bij mij daarom ook een beetje zompig, doordat het paneer niet gebakken maar wel nattig wordt.

Dan gaan we door naar de smaak, die is namelijk echt heel goed! De buitenkant doet denken aan een schnitzel. De binnenkant heb ik even uit elkaar gehaald en je kunt echt een plakje plantaardige ham en kaas zien zitten (dit zie je ook op de foto als je goed kijkt). De smaak van de ham en kaas komt echt goed in de buurt van de niet-plantaardige versie. Bizar! De verschillende structuren (krokante buitenlaag, stevige schnitzel en zachte en smeuïge ham/kaasvulling) vullen elkaar heel goed aan en geven een leuk effect. Heb je al door dat ik enthousiast ben? Ik kan deze vleesvervangers echt aan iedereen aanraden, ze smaken heerlijk! Joris gaf ze trouwens ook een dikke duim omhoog. 🙂

 

vegafit vegan cordon bleu

 

Ik kocht deze Vegafit Vegan Cordon Bleu bij Albert Heijn.

You Might Also Like

14 Comments

 • justmerianne@hotmail.com'
  Reply Rianne 16 november 2017 at 13:22

  Ja, deze staat ook op mijn verlanglijstje om te gaan proeven! 🙂
  Volgende week gaat ‘ie mee in mijn maandelijkse AH bestelling, hopelijk is ‘ie dan leverbaar!

  • Reply Sanne 16 november 2017 at 21:02

   Dat zou lekker zijn Rianne, als het lukt met bestellen! 😀

 • Daphne_vissers@hotmail.com'
  Reply Daphne 16 november 2017 at 14:43

  Sinds deze bij de AH verkrijgbaar is hebben we deze al minstens 4 keer gegeten! Zo lekker! Maar bij mij word de buitenkant wel heel lekker krokant hoor! En ik gebruik niet onwijs veel plantaardige boter om ze in te bakken. Weet niet wat ik anders doe dan, misschien wat hoger vuur of wat langer?

  • Reply Sanne 16 november 2017 at 21:03

   De buitenkant wordt ook wel lekker krokant hoor, het gaat alleen om de zijkant. Maar ik ga het volgende keer eens op een hoger vuur proberen Daphne, bedankt voor de tip! 🙂

 • huphuphup@hotmail.com'
  Reply Peter 17 november 2017 at 12:34

  Als je de cordon bleu even rechtop houdt tussen twee spatels kan je de zijkanten ook bruin bakken.
  Ook wel van andere merken verkrijgbaar trouwens.

  • Reply Sanne 17 november 2017 at 22:03

   Bedankt voor de tip Peter! Zijn er nog meer plantaardige cordon bleu’s verkrijgbaar? Ik kon alleen vegetarische varianten vinden.

 • zuurkoolmetvettejus@hotmail.com'
  Reply Aldes 20 november 2017 at 23:08

  Als ik heel eerlijk ben, vind ik deze Cordon Bleu het minst geslaagde produkt uit de hele Vegafitlijn die ik voor de rest een geweldige aanvulling vind op het terrein van vleesvervangers.
  Heb ‘m nu twee keer in huis gehaald omdat ik niet op één keer af wilde gaan maar ik zal déze in ieder geval niet meer kopen.

  • Reply Sanne 21 november 2017 at 20:43

   Jammer Aldes! Maar er zijn nog genoeg andere vleesvervangers te ontdekken. 😉

 • ckemperman@live.nl'
  Reply Claire 4 maart 2018 at 12:00

  Ik heb deze ook laatst geproefd maar vond hem eerlijk gezegd ook niet zo lekker. De deeglaag was vrij dik en ik vond de vulling niet heel sterk qua smaak. Super jammer want ik heb echt al eeuwen geen cordon bleu gehad.

  • Reply Sanne 8 maart 2018 at 17:28

   Ah wat jammer! Zo zie je maar weer, zoveel mensen/zoveel smaken.

 • marion.termors@gmail.com'
  Reply Marion 31 maart 2018 at 18:19

  Ik heb de vegafit cordon bleu nu voor het eerst gehaald en ik vind hem eerlijk gezegd zelfs nog lekkerder dan de vlees cordon bleu.
  De ham/kaas smaak, sensationeel, zo goed. Ben nog steeds benieuwd naar hoe dit zo goed is nagemaakt op plantaardig gebied.
  Overigens vond ik de vistix van vegafit iets minder.
  Ik ga zeker weten vaker vegafit kopen.

  • Reply Sanne 2 april 2018 at 19:45

   Leuk Marion!

 • maikel.van.esdonk@live.com'
  Reply Maikel 7 juli 2019 at 21:07

  Ik vind m’ echt heerlijk!! 😘

 • l.g.vanleur@live.nl'
  Reply Liesbeth 19 februari 2020 at 09:39

  Cordon Bleu van Vegafit, gisteren voor het eerst uitgeprobeerd. Ik was ook erg benieuwd.
  Wat een enorme tegenvaller! De smaak was vaag en melig. Die zelfde avond vroeg naar bed gegaan want ik had er enorm veel last van in mijn maagstreek, pijnlijk gewoon. De volgende ochtend heb ik even de ingredienten uitgepluisd. Er zitten zeker 6 E-nummers in die je liever niet binnen wil krijgen en dan vooral:
  Kaliumsorbaat E202 chemisch conserveeringsmiddel veroorzaakt o.a. maagklachten, Carrageen E407 verdikkingsmiddel dat zweren bij proefdieren in de dikke darm veroorzaakt en Maltodextrine E621 syntetische smaakversterker en zoutvervanger, deze echt vermijden! Zit in vele hartige producten en tast de neutronen in de hersenen aan.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.