Review: Remia vegan Mayolijn, glutenvrij!

17 maart 2018
remia vegan mayolijn

Kun je als vegan alleen maar ketchup of curry nemen bij een frietje? Nee hoor! Remia vegan mayolijn, je hebt er vast wel eens over gehoord. En dat is niet zonder reden! Ik heb het voor je getest, klik snel op de link voor alle details!

Remia Vegan Mayolijn 500 ml – € 1,19

Ingrediënten | water, raapolie 30%, glucose-fructosestroop, azijn, gemodificeerd zetmeel, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), zout, aardappeleiwit, aroma, voedingszuur: melkzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA, kleurstof: betacaroteen

 Per 100 gram
Energie1.324 kJ/321 kcal
Vet31 g
Waarvan verzadigde vetzuren2,1 g
Koolhydraten10 g
Waarvan suikers6,6 g
Vezels--
Eiwitten0,7 g
Zout1,2 g

Eerste indruk | Helaas geen vegan logo, maar wél staat er duidelijk op de pot dat de mayolijn geschikt is voor vegetariërs én veganisten! Dat is fijn. Ook is de mayo helemaal glutenvrij. Over de voedingswaarden kan ik kort zijn, dit is natuurlijk niet het meest gezonde product.. Maar alles met mate natuurlijk! Er komt een vrij zoete geur van de crème kleurige mayolijn af.

Mijn mening | De mayolijn heeft een romige structuur, eigenlijk hetzelfde als een echte mayonaise. Oké, iets minder ‘stijf’ dan. Zoals de geur al deed vermoeden is de smaak is vrij zoet. Ik zou dit dan ook meer als een frietsaus omschrijven dan als een mayonaise. Als je toch wat meer van een zuurdere mayo houdt, dan zou ik zéker eens de Jean Bâton vegan mayo proberen (klik op de groene link voor mijn review). Die zou ik wat meer vergelijken met een Belgische mayo dan met frietsaus. In ieder geval, de Remia is mijn favoriete vegan mayo, er staat dan ook standaard een pot in de koelkast. Absoluut een aanrader!

Mocht je je trouwens afvragen, OMG is die kroket vegan en WAAR kan ik hem kopen?! Jazeker, dit is een vegan kroket van Aldi (klik op de groene link voor mijn review). Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. 😉

 

remia vegan mayolijn

 

De Remia vegan Mayolijn is o.a. te koop bij Jumbo, Dekamarkt en Deen (helaas niet bij Albert Heijn).

You Might Also Like

9 Comments

 • info@thegreenguide.nl'
  Reply Mariëlle 17 maart 2018 at 11:07

  Ik vind hem écht geweldig, ben hier zo blij mee!

  • Reply Sanne 19 maart 2018 at 21:32

   Yes, ik ook! 🙂

 • xpsychovirus@gmail.com'
  Reply Mille Pagine 18 maart 2018 at 17:20

  Albert Heijn, leest u even mee? 🙂

  • Reply Sanne 19 maart 2018 at 21:32

   Haha!

 • e.brandse@hotmail.com'
  Reply Emma 20 maart 2018 at 09:18

  Deze is zooooo fijn! Ik gebruik hem ook bij het maken van knoflooksaus en tzatiki 🙂 Ik ben gek op mayonaise en frietsaus en ik zou deze pot kunnen leeg lepelen :’) De Jean Baton heb ik nog niet op, daar ben ik benieuwd naar.

  • Reply Sanne 21 maart 2018 at 19:47

   Ja, hij is inderdaad ook fijn om als basis te gebruiken voor andere sauzen! 🙂

 • contact@vuist.info'
  Reply Mel 20 mei 2019 at 15:50

  Lees: Melkzuur

  Dus is Mayolijn niet vegan.

 • artkuris@hotmail.com'
  Reply Christel 4 november 2019 at 17:45

  Mel https://veganwiki.nl/a/Melkzuur

 • artkuris@hotmail.com'
  Reply Christel 4 november 2019 at 17:48

  Uit welke bron is de zetmeel afkomstig? Dit moet gespecificeerd worden weergegeven. Ik neem hem daarom niet.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.