Review (+ recept!): SoChicken Sticks van SoFine

2 oktober 2018
sochicken sticks van sofine-1

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een groot liefhebber van plantaardige kip. Het is dan ook een super veelzijdig product, je kunt er alle kanten mee op! SoFine heeft een wel heel bijzondere variant in het assortiment, sticks van vegan kip met een krokant laagje. Volgens de verpakking zijn ze rijk aan eiwitten en een bron van vezels, dat ga ik eens onder de loep nemen! Wist je trouwens dat het 4 oktober weer dierendag is? Lijkt mij een mooi moment om eens een lekkere plantaardige en écht diervriendelijke maaltijd op tafel te zetten. Wat dacht je van deze Mexicaanse burger met de SoChicken Sticks van SoFine? Klik snel verder voor mijn review en het recept!

SoChicken Sticks van SoFine – 160 gram (2 porties) € 2,49

Ingrediënten | sojamelk (water, sojabonen (17%)), cornflakes (mais, suiker, zout, moutextract), zonnebloemolie, beslag (water, tarwebloem, zout), vegetarisch stremsel (calciumchloride, natriumalginaat), tarwegluten, soja-eiwit, plantaardig verdikkingsmiddel (methylcellulose), kruiden, natuurlijk aroma, zeezout, vitamines (B2 en B12), mineralen (ijzer, zink)

 Per 100 gram
Energie943 kJ / 226 kcal
Vet13,2 g
Waarvan verzadigde vetzuren1,6 g
Koolhydraten11 g
Waarvan suikers1,1 g
Vezels3,6 g
Eiwitten14,1 g
Zout1,3 g

Eerste indruk | Ik moet altijd een beetje glimlachen als ik de verpakkingen van SoFine zie, met die vrolijke illustraties van groente op de voorkant. Op de verpakking staat ook duidelijk dat het om een vegan product gaat, dat is fijn! Sterker nog, dit merk heeft enkel plantaardige producten in het assortiment zitten. De voedingswaarden zien er goed uit, weinig suiker en lekker veel eiwitten. Ook zijn er vitamines en mineralen toegevoegd, dat is altijd fijn om extra binnen te krijgen. Het zijn 4 flinke langwerpige stukken vegan kip, omhuld met een laagje van cornflakes. Je kunt ze bakken in de pan en in de elektrische- of heteluchtoven.

Mijn mening | Ik heb ervoor gekozen om de sticks te bakken in een laagje olie in de pan, aan beide kanten 3 minuten op middelhoog vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit ging prima en het laagje cornflakes liet niet los in de pan maar bleef netjes aan de sticks zitten. De buitenkant werd goed krokant en de binnenkant smaakte lekker mals en ‘kippig’. De prijs kwaliteit verhouding vind ik ook dik in orde, echt een aanrader!
De SoChicken Sticks zijn alleen bij Jumbo te koop.

 

sochicken sticks van sofine

 

Ingrediënten voor 2 Mexicaanse Burgers met de SoChicken Sticks van SoFine

Bereiding

  • Verwarm eerst een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak hier de sticks in tot ze goudbruin zien. Laat daarna even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Snij de hamburgerbroodjes open en beleg ze in de volgende volgorde: kropsla, salsa dip, SoChicken Sticks, guacamole, uienringen en de tortilla chips.
  • Leg hier tot slot de bovenkant van het broodje op en steek er eventueel ook een prikker in.

Eet smakelijk!

 

sochicken sticks van sofine

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SoFine.

You Might Also Like

1 Comment

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 2 oktober 2018 at 20:23

    Ik koop eigenlijk nog nauwelijks vleesvervangers, maar man wat is er veel keus tegenwoordig, geweldig <3

  • Leave a Reply