Review: Provamel rijst-kokos drink

14 juni 2017
provamel rijst-kokos drink

Als ik plantaardige melk gebruik, kies ik eigenlijk altijd voor ongezoete amandelmelk. Maar ik was dat een beetje zat, tijd voor iets anders! Ik kwam in de supermarkt Provamel rijst-kokos drink tegen, gooide het in mijn mandje en heb het getest. Benieuwd geworden? Klik dan snel verder!

Provamel rijst-kokos drink 1 liter – € 2,99

Ingrediënten | water, Europese rijst (17%), kokosmelk (4%), zeezout, natuurlijk kokosnootaroma

Per 100 ml
Energie 253 kJ (60 kcal)
Vet 0,9 g
Waarvan verzadigd 0,7 g
Koolhydraten 12,5 g
Waarvan suikers 6,5 g
Voedingsvezel 0,2 g
Eiwitten 0,3 g
Zout 0,08 g

 

provamel rijst-kokos drink

 

Eerste indruk | Persoonlijk vind ik de verpakking er een beetje stoffig uitzien, met dat sombere grijs/bruin. Volgens mij kan dat wel wat frisser! Er staan wèl een hoop goede beloftes op de verpakking. Deze rijst-kokos drink is vegan en biologisch. Op de website zie ik staan dat de producten van Provamel vrij zijn van pesticiden en ethisch zijn geoogst. De drink is ongezoet, de suikers die erin zitten zijn van nature aanwezig in de ingrediënten. De drink ruikt prima en smaakt goed. Je proeft duidelijk terug dat het rijstmelk is, met een subtiel vleugje kokos.

Mijn mening | Ik drink plantaardige melk niet vaak puur, maar ik kook er wel vaak mee. Deze rijst-kokos drink vind ik ideaal om te verwerken in een lekkere smoothie. De prijs is, in vergelijking met andere plantaardige melksoorten, aan de hoge kant. Maar de prijs-kwaliteit verhouding vind ik prima in orde. Ik vind dit een geslaagd product en ga het zeker vaker kopen!

Provamel rijst-kokos drink is onder andere te koop bij Albert Heijn en Ekoplaza.

You Might Also Like

2 Comments

 • beppie@gmail.com'
  Reply Bep 11 augustus 2017 at 23:33

  De goedkoopste amandelmelk die ik tot nu toe ben tegengekomen ongezoet is die van de jumbo voor 1,35. Heb jij nog andere? Ik zou artikelen als vegan en budget ook wel waarderen. leuke site!

  • Reply Sanne 12 augustus 2017 at 21:21

   Ik let eerlijk gezegd nooit zo heel erg op de prijs.. Ik zou zo niet weten welke het goedkoopst is. Maar bedankt voor je feedback Bep! Ik ga eens kijken of ik een keer een artikel over budget artikelen kan maken. 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.