Review: Petit Filet Americain van De Vegetarische Slager

28 juni 2017
petit filet americain

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier! Of zoiets.. In ieder geval, ik heb hier lang naar uitgekeken en ben blij dat het zover is! In maart heb ik het al geproefd op Veggieworld, maar nu eindelijk ook verkrijgbaar in de supermarkt: petit filet americain van De Vegetarische Slager. Nadat ik vorige week de petit paté heb getest, kon de review van deze variant natuurlijk niet uitblijven. Lees je mee?

Petit Filet Americain De Vegetarische Slager 5x 24 gram – € 2,29

Ingrediënten | water, 13% plantaardig eiwit  (tarwe, aardappel), zonnebloemolie, ui, tomatenpuree, zetmeel (o.a. tarwe), dextrose, kruiden en specerijen, knoflook, natuurazijn, mosterdzaad, specerijenextract, havervezels,  gekarameliseerde suiker, citroensap, glucosestroop, natuurlijke aroma’s, voedingszuur: citroenzuur, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, suiker, kleurstof: ijzeroxide, zout

Voedingswaarde per 100 gram

Energie (kcal/Kj) 212/877
Vetten (g) 13,5
  verzadigde vetzuren 1,8
Koolhydraten (g) 11,0
  suikers 3,5
Vezels (g) 0,7
Eiwitten (g) 11,2
Zout (g) 1,6

 

petit filet americain

 

Eerste indruk | Net als de petit paté is deze filet americain ook in kleine porties verpakt. Ik vind dit ontzettend handig! Zo kun je het makkelijk meenemen in je lunchpakketje en verspil je geen product als je er niet aan toekomt het op te maken. Op de verpakking staat duidelijk aangegeven dat dit een vegan, plantaardig product is. Op de achterkant staat met een logo aangegeven dat deze filet ook voor zwangeren geschikt is, hoe leuk! Het uiteinde snij je er met een mes vanaf en dan kun je de filet americain er zo uitduwen. De geur is bizar, dit ruikt precies naar echte filet americain! Hoe doen ze dat toch? De structuur kan ik niet anders omschrijven dan ‘vlezig’, echt die typische filet structuur. Het is misschien eentonig, maar ook de smaak is precies zoals ik mij filet americain herinner, een lekkere kruidige smaak.

Mijn mening | Ik ben nog niet zo heel lang vegan, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik een broodje filet americain best wel heb gemist. Hoe leuk is het dat dit nu in een plantaardige versie te koop is, gewoon in de supermarkt! Ook als je zwanger bent, kun je hier heerlijk van genieten zonder je zorgen te maken over de schadelijke effecten die de echte variant wel met zich mee kan brengen. De prijs vind ik prima in orde, € 0,46 per bolletje. Ik heb het nu op een wit pistoletje met peper, zout en een gesnipperd uitje gegeten. Maar op een toastje zou het ook zeker niet verkeerd zijn!

Ik kocht deze petit filet americain bij Jumbo, maar ze zijn ook verkrijgbaar bij Albert Heijn.

You Might Also Like

2 Comments

 • sandvink@hotmail.com'
  Reply Castle 7 oktober 2017 at 14:13

  Dit product is geweldig. Ik ben sinds dit jaar vegan en heb dit zo gemist. Zonder twijfel smaakt dit product net zoals de echte. Zelfs als ik niet vegan zou zijn dan zou ik deze nemen i.p.v. de echte omdat het niet schadelijk is. Ik vind die bolletjes alleen vervelend om open te maken. Ik zou liever een bakje of potje zien. Desalniettemin een superproduct.

  • Reply Sanne 7 oktober 2017 at 16:00

   Ik sprong ook echt een gat in de lucht toen dit eindelijk in de winkels lag. De bolletjes openmaken is soms wat lastig, hoe scherper het mes hoe makkelijker dit gaat. 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.