Review: Inecto coconut shampoo en conditioner

8 maart 2017
Inecto

Als je overgestapt bent op een vegan levensstijl gaat er niet alleen iets in je eetpatroon veranderen, maar ook in de producten die je gebruikt. Mijn oude voorraad shampoo en conditioner heb ik opgemaakt en toen moest ik op zoek naar iets nieuws. Ik wilde iets dat goed werkt, makkelijk verkrijgbaar en niet al te duur is. Ook moet het mijn krullen goed verzorgen en de pluis tegengaan. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het merk Inecto.

Blijkbaar bestaat dit merk al best lang, maar in mijn herinnering hadden ze eerst een wat oubolliger verpakking. De verpakking van nu ziet er prima uit. Er staat duidelijk op wat het product is en wat er in zit. Op de verpakking staat dat 90% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong heeft. Ook staat er op dat ze niet testen op dieren en ‘vegan friendly’ zijn. Op de website is te lezen dat de gebruikte oliën duurzaam geproduceerd zijn. Dat klinkt goed!

 

Inecto super nourishing coconut shampoo

Ingrediënten | aqua, sodium laureth sulfate, sodium chloride, cocamide dea, cocamidopropyl betaine, glycerin, glycol distearate, steareth-4, cocos nucifera (coconut) oil, polyquaternnium-10, parfum, sodium carbonate, sodium hydroxide, sodium benzoate, citric acid

Als je de fles openmaakt, komt je een niet al te sterke kokosgeur tegemoet. Lekker! De shampoo is doorzichtig van kleur. Tijdens het wassen viel mij op dat de shampoo niet echt schuimt in mijn haar. Ik merk dat ik hierdoor meer shampoo gebruik dan voorheen. Jammer, maar de reinigende werking is er niet minder om. Mijn haar voelt na gebruik schoon en fris aan.

Inecto super moisturising coconut conditioner

Ingrediënten | aqua, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, cetrimonium chloride, cocos nucifera (coconut) oil, parfum, stearyl alcohol, isopropyl alcohol, sodium benzoate, citric acid

Tijdens het haren wassen met shampoo gaan de haarschubben van je haar openstaan, daardoor kan het goed gereinigd worden. Hierna is het wel belangrijk om de haarschubben weer te sluiten, waardoor je haar weer lekker zacht en glanzend wordt. Dit doe je met een conditioner die je een paar minuten, vooral in de punten van je haar, laat intrekken. De conditioner ruikt net als de shampoo lekker naar kokos en heeft een fijne rijke en romige structuur. Het verzorgt mijn haar goed en is na het wassen ook makkelijk doorkambaar. De conditioner is zuinig in gebruik.

 

Inecto

 

Conclusie

Ik ben tevreden over deze 2 producten van Inecto, ze doen precies wat ze horen te doen. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik prima in orde. Ik betaalde voor 2 flessen van 500 ml € 7,18. Ze zijn verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat, De Tuinen en zelfs Action. Er is in deze winkels best wat prijsverschil, helemaal als ze in de aanbieding zijn. De moeite waard om even uit te zoeken.

Welke haarverzorgingsproducten gebruiken jullie het liefst?

You Might Also Like

5 Comments

 • oshin1957@live.nl'
  Reply Yvonne 17 augustus 2017 at 10:50

  Hoi Sanne, ik was gister in de Action voor deze shampoo en conditioner maar ik zag nergens een vegan logo en de lettertjes waren zo klein dat ik de ingrediënten niet kon lezen. Ook de naam Inecto stond er niet op, ze waren 1,29 per stuk. Ik heb het maar niet meegenomen, weet jij of ik ze best had kunnen kopen?

  Groetjes Yvonne.

  • Reply Sanne 17 augustus 2017 at 11:16

   Ik weet dat ze ook bij de Action te koop zijn, maar omdat de Action vaak partijen uit andere landen inkoopt, zou het zomaar zo kunnen dat de verpakking in die landen anders is. En dat het woord vegan-friendly er niet op staat. Maar naar mijn weten is dit gewoon hetzelfde product en kun je dit gewoon kopen hoor Yvonne! Maar als de naam Inecto er niet ook op staat, zou ik niet durven zeggen of dit dan ook echt een Inecto product is..

 • nicoletgrievink@gmail.com'
  Reply Nicolet 31 januari 2018 at 19:22

  Wat ik jammer vind is dat er cocamide dea in zit wat in combinatie met sls kankerverwekkend is

 • madvieghisai@hotmail.com'
  Reply Anjanie 6 februari 2019 at 12:34

  Heey,

  Ik heb net de body lotion bij de kruidvat ge kocht weet jij of deze vegan en cruelty free is?

 • Vliegje@gmail.com'
  Reply Lydia 17 oktober 2019 at 01:12

  Deze shampoo en conditioner zijn slecht voor jouw gekrulde haar. De shampoo bevat teveel sulfaten, die jouw eigen oliën en talg van je haar strippen. Daardoor gaat jouw hoofdhuid die extra aanmaken. De conditioner bevat stoffen die vergelijkbaar zijn met siliconen. Die sluiten je haar helemaal af, waar door het geen voedzame producten opneemt. De andere Coconut van de Action, dus geen Inecto bevat wel de geoede stoffen. Je zou met jouw gekrulde haar eens moeten kijken naar de Curly girl methode. Daar worden alleen producten zonder sulfaten, parabenen, alcohol en siliconen gebruikt. Er is zelfs een vega versie. Op Facebook is er een zeer goede groep The Culrs Cult die uitstekende uitgebreide hulp biedt, in bestanden, uitleg, foto’s van de juiste producten. Zeer zeker de moeite waard voor jouw krullen om daar eens te kijken.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.