Review: Hema chips met rookworstsmaak

30 november 2017
hema chips met rookworstsmaak

Ik hou van hartige snacks en dit product past dan ook precies in mijn straatje: Hema chips met rookworstsmaak! Smaakt deze chips écht naar rookworst, kun je dit eigenlijk wel eten als veganist en is het lekker? Klik snel verder voor de review!

Hema chips met rookworstsmaak 250 gram – € 1,25

Ingrediënten | aardappel 59,9%, zonnebloemolie 33,1%, tarwebloem, zout, dextrose, gistextract, tomatenpoeder, uipoeder, voedingszuur E262, kruiden, aroma’s, knoflookpoeder, zuurteregelaar E330, specerij-extract

 Per 100 gram
Energie2.260 kJ/542 kcal
Vet33,1 g
Waarvan verzadigde vetzuren3 g
Koolhydraten53 g
Waarvan suikers1,1 g
Vezels4 g
Eiwitten6 g
Zout1,85 g

 

Eerste indruk | De zak ziet er echt Hema uit, met die rookworsten op de verpakking. Met het openmaken van de zak komt je gelijk een rokerige geur tegemoet. De chipjes zijn geel/oranje en zijn voorzien van een poeder waar volgens mij ook de smaakmakers in zitten. Verder is deze chips net als iedere andere chips, rond (oké, de helft is in tweeën gebroken) en knapperig.

Mijn mening | De rookworst op de verpakking moet je als veganist maar even doorheen kijken. Aan de andere kant, vleesvervangers zien er vaak ook uit als echt vlees. Dus doe dan maar net of dit een worst van seitan is, ofzo.. De smaak vind ik erg lekker, ik herken er de rookworst wel in! Ook smaakt de chips een tikkeltje zurig. Het is in ieder geval een lekkere hartige smaak en ik denk dat je het ook lekker zou vinden als worst niet jouw ding is. De prijs is wat mij betreft ook prima in orde, zeker niet te duur. Persoonlijk vind ik dit dus super lekkere chipjes en raad ik het zeker aan om gewoon eens te proberen!

 

hema chips met rookworstsmaak

 

Deze Hema chips met rookworstsmaak is alleen verkrijgbaar bij Hema (duh).

You Might Also Like

3 Comments

 • Ingridfakkert@gmail.com'
  Reply Ingrid 30 november 2017 at 07:45

  Interessante keuze voor een veganist, rookworstchips! Ik denk altijd al bij voorbaat dat een chips met vleessmaak niet vegetarisch is. Ik vind het ook lastig om uit de ingrediëntenlijst te halen. Hoe weet je bijvoorbeeld of aroma’s niet dierlijk zijn?

  • Reply Sanne 9 december 2017 at 09:47

   Excuses voor mijn late reactie Ingrid, ik zie je reactie nu pas. In het verleden hebben diverse vegans in vegan facebookgroepen dit al nagevraagd, ik heb het zelf ook nog even bij Hema nagevraagd en zij hebben bevestigd dat dit product helemaal van plantaardige oorsprong is.

 • Zoesuth@gmail.com'
  Reply Zoë 30 november 2017 at 14:06

  Yummm deze ga ik zeker uitproberen.

 • Leave a Reply