Review: Flora Smeerbaar vegan roomboter

11 juni 2018
flora smeerbaar vegan roomboter

Er ligt weer een nieuwe margarine variant in de supermarkt! Flora smeerbaar vegan roomboter gezouten en ongezouten. Eigenlijk mag ik dit natuurlijk geen ‘roomboter’ noemen, want het is een plantaardig product.. waarom ik het dan toch doe vraag je je af? Klik snel verder voor mijn review!

Flora smeerbaar vegan roomboter 225 gram – € 2,39

Ingrediënten | plantaardige oliën 74% (koolzaad 39%, kokos 22%, shea 13%), water, amandelpasta 2%, citroensap, wortelsap, emulgator (zonnebloemlecithine), natuurlijk aroma

 Per 100 gram
Energie2.801 kJ/681 kcal
Vet75 g
Waarvan verzadigde vetzuren26 g
Koolhydraten<0,5 g
Waarvan suikers<0,5 g
Vezels-- g
Eiwitten<0,5 g
Zout0 g

 

Bovenstaande lijstjes zijn van de ongezouten variant. In de gezouten variant zit 0,9% zout, verder zijn de ingrediënten en voedingswaarden exact hetzelfde.

Eerste indruk | Wat een mooi boterkuipje! Heel mooi zo met dat zwart en goud. De gouden letters op de zijkant zijn zelfs in goudfolie, fancy! Je kunt er niet omheen, op dit kuipje staat niet alleen meerdere malen dat het om een plantaardige boter gaat maar er staat zelfs ook een vegan logo op de achterkant. De ingrediënten zien er wat mij betreft prima uit, ik ben heel benieuwd naar de smaak. Ben ik trouwens de enige die shea associeert met verzorgingsproducten? Ik wist eigenlijk helemaal niet dat het ook voor consumptie is.. Het gehalte oliën maakt deze boter trouwens prima geschikt om ook mee te bakken.

Mijn mening | De boter is inderdaad goed smeerbaar, je hoeft het niet eerst een half uur op kamertemperatuur te laten komen. Dat is fijn. Dan de smaak: wauw! Van alle soorten plantaardige margarines die ik tot nu toe heb geprobeerd, komt deze het dichtst bij de smaak van echte roomboter. Dat hoor ik trouwens van meer mensen, vandaar dat ik dit maar gewoon een ‘vegan roomboter’ noem.
De gezouten variant heeft mijn voorkeur, deze is heerlijk om op een stokbroodje te smeren óf om bijvoorbeeld een boterham mee te beleggen samen met pure hagelslag. Probeer zelf maar eens, ik ben gek op de combinatie zout/zoet.
Het enige nadeel van deze boter vind ik dat je het echt goed in de koelkast moet bewaren. Serieus laat het niet op het aanrecht of de eettafel liggen, want dan drijft het de verpakking uit. Laat je stokbroodje ook echt goed afkoelen, anders is de boter echt zó gesmolten.
De prijs vind ik prima in verhouding met de kwaliteit. Wat mij betreft is de Flora smeerbaar vegan roomboter een dikke aanrader!

 

flora smeerbaar vegan roomboter

 

Flora smeerbaar vegan roomboter is te koop bij Albert Heijn.

You Might Also Like

4 Comments

 • info@thegreenguide.nl'
  Reply Mariëlle 6 april 2018 at 08:25

  Ik gebruik het niet zo vaak en heb nu die van Becel nog staan, maar ik ga hem zeker onthouden 🙂

  • Reply Sanne 8 april 2018 at 20:58

   Oh dan zou ik inderdaad zeker deze ook eens proberen!

 • lindavanroij@gmail.com'
  Reply Linda - Zaailingen 6 april 2018 at 11:14

  Fijn om te horen dat ie goed smaakt! Ik wil hem ook nog proberen en dan vooral om mee te bakken, want daarvoor is (naast kokosolie, buh) haast niets geschikts te vinden dat zowel vegan als palmolievrij is. Hoera voor deze vondst dus!

  • Reply Sanne 8 april 2018 at 20:58

   Ja fijn he! Echt een aanrader 🙂

  Leave a Reply