Repen van pindakaas, banaan en dadels

9 maart 2017
Repen

In de namiddag eet ik vaak een tussendoortje: een stuk fruit, belegde cracker of een energiereep. Je ziet ze in de supermarkt steeds vaker, rijen vol met verschillende soorten repen. Lekker, makkelijk en vaak ook nog eens met alleen plantaardige ingrediënten. Mij leek het leuk om ze eens zelf te maken met een combinatie van ingrediënten die mij lekker lijken. Ideaal om mee te nemen naar het werk of voor onderweg in de auto. Joris neemt ze graag mee in z’n broodtrommel als tussendoortje op school.

Ik heb voor onderstaande ingrediënten gekozen, maar voel je vrij om te gebruiken wat jij zelf lekker vindt. Als je een ander formaat springvorm gaat gebruiken, zullen de repen afhankelijk hiervan iets dikker of dunner worden. In een afgesloten bakje blijven ze een dag of 3 goed. Je kunt ze ook langer bewaren door ze in te vriezen. Stop ze dan ook in een afgesloten bakje, maar doe er dan wel bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

 

Ingrediënten voor ongeveer 10 repen

  • 1 rijpe banaan
  • 6 medjoul dadels
  • 2 rijstwafels
  • 80 gram havermout
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 handjes rozijnen
  • 4 eetlepels pindakaas, ik gebruik het merk AH 100% pindakaas met stukjes
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • snufje zout
  • vierkante springvorm 24 x 24 cm
  • keukenmachine
  • grote mengkom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan in de mengkom met een vork tot er geen klontjes meer in zitten.
  • Snij de dadels in kleine stukjes en voeg bij de banaan in de mengkom.
  • Doe de havermout in de keukenmachine en maal dit grof. Er mogen nog best wat stukjes havermout herkenbaar zijn. Voeg toe in de mengkom.
  • Doe hetzelfde voor de rijstwafels en voeg dit ook toe.
  • Voeg nu ook de rozijnen, het chiazaad, de ahornsiroop, de pindakaas en het snufje zout toe.
  • Roer alles met een spatel goed door elkaar zodat het een plakkerig geheel is geworden.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en schep het mengsel er in. Duw dit met de spatel goed in alle hoeken zodat het mooi vlak is.
  • Zet in de oven voor 20 minuten.
  • Haal het voorzichtig uit de springvorm en laat in het bakpapier op een rooster afkoelen.
  • Als het helemaal is afgekoeld, kun je het in repen snijden.

 

Repen

 

Eet smakelijk!

Wat eten jullie graag als tussendoortje?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply