Quinoa salade met bimi, bonen en mais

9 april 2017
Quinoa salade

Nu het wat warmer begint te worden, begin ik steeds vaker trek te krijgen in maaltijdsalades. Dit eten wij in de lente en de zomer best vaak, met een broodje erbij. En wat er overblijft, eet ik de volgende dag als lunch. Deze quinoa salade bevat lekker veel groenten en is fris door de dressing. Gezond èn lekker!

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 100 gram quinoa, ik gebruik 3 kleuren biologisch van Lassie
  • 200 gram bimi
  • 1 klein blikje mais, 140 gram uitgelekt
  • 1 blik rode kidneybonen, 250 gram uitgelekt
  • 75 gram veldsla
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper & zout
  • saladekom

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de verpakking, laat afkoelen en zet even apart.
  • Snij een klein stukje van het uiteinde van de stengel van de bimi, dit is vaak wat hard en gaan we niet gebruiken. Snij vervolgens de stengels los van de roosjes en snij ze door tweeën. Kook de stengels voor 4 minuten. Doe dan de roosjes erbij en laat dit samen nog 1 minuut koken. Op deze manier worden de roosjes niet tot pap gekookt en blijven ze mooi heel en knapperig. Giet af, laat afkoelen en leg even apart.
  • Doe in een saladekom de uitgelekte mais en kidneybonen. Voeg ook de veldsla toe. Als de quinoa en de bimi voldoende zijn afgekoeld mogen zij ook in de saladekom.
  • Maak nu de dressing. Doe in een kommetje het sap van 1 citroen en de eetlepels olijfolie, samen met peper en zout naar smaak. Roer dit even goed door elkaar.
  • Voeg de dressing toe in de saladekom, schep goed door elkaar.
  • Serveer de quinoa salade in een kleine portie als bijgerecht, of als grote portie met een vers gebakken boterham belegd met hummus erbij.

 

Quinoa salade

 

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens een quinoa salade gemaakt en wat is jouw favoriete dressing?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply