Quesadilla’s gevuld met groenten en vegan kaas

10 april 2017
Quesadilla's

Vandaag maken we quesadilla’s, een Mexicaans gerecht. Eigenlijk is het heel eenvoudig om te maken: 2 tortilla’s met groenten, kaas en kruiden ertussen. Doet het je ergens aan denken? Lijkt verdacht veel op de Nederlandse tosti, maar dan zonder brood! Leuk om eens mee te variëren en als je de hoeveelheid vegan kaas een beetje binnen de perken houdt, is het een verantwoorde en gezonde maaltijd.

Ingrediënten voor 2 quesadilla’s (genoeg voor 2 personen)

  • 4 tortilla soft wraps
  • 1 blik zwarte bonen, 240 gram uitgelekt
  • 1 blikje maïs, 140 gram uitgelekt
  • 2 trostomaten, dun gesneden
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 chilipeper
  • 3 stengels bosui
  • vegan kaas naar smaak
  • sap van 1 limoen
  • fajita- of tacokruiden naar smaak
  • zonnebloemolie
  • 2x pan
  • zeef

Bereiding

  • Zet een pan op middelhoog vuur en laat hier een klein beetje zonnebloemolie in warm worden.
  • Doe de zwarte bonen en de maïs in een zeef, spoel om en laat dit uitlekken. Leg apart voor straks.
  • Snij de puntpaprika in dunne reepjes en bak dit een paar minuten in de pan.
  • Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snij in fijne stukjes. De bosui mag je in ringetjes snijden. Beide mogen ze in de pan om 1 minuut mee te bakken met de paprika.
  • Nu mogen de uitgelekte zwarte bonen en maïs erbij, net als het sap van de limoen en de kruiden. Verwarm dit even goed door.
  • Verwarm de tweede pan op laag tot middelhoog vuur. Leg hier een tortilla in en beleg met de vegan kaas, zoveel als je wilt. Hierop mogen de dun gesneden plakjes van 1 tomaat en daar bovenop de helft van het mengsel wat je net hebt gemaakt. Strooi hier tot slot nog wat kaas overheen. Leg een tortilla hier bovenop. Dit mag een paar minuten zachtjes bakken tot de onderste tortilla mooi lichtbruin is geworden en de kaas op de onderste laag is gesmolten. Let op: laat de tortilla niet aanbranden, check dit regelmatig door het met een spatel een klein beetje op te tillen en te kijken.
  • Dan mag je nu de quesadilla omdraaien. Dit gaat het makkelijkst door een groot bord bovenop de pan te leggen en met ovenhandschoenen de pan met het bord erop in 1x om te draaien. Schuif dan de quesadilla van het bord weer terug in de pan. Laat dit in de pan tot die kant van de tortilla ook een mooi lichtbruin kleurtje heeft gekregen. Herhaal dit hele proces voor de tweede quesadilla.
  • Snij de quesadilla’s in punten en serveer gewoon zo, of met een salade erbij. Lekker met een Corona!

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens quesadilla’s gegeten?

You Might Also Like

4 Comments

  • info@wolfandstorm.com'
    Reply Marlieke 10 april 2017 at 21:35

    Awww.. Dat ziet er echt heerlijk uit! Kwam deze post net tegen via Vegan NL.
    Moet dit toch maar echt eens gaan maken.Dankjewel voor dit recept!

    • Reply Sanne 19 april 2017 at 19:56

      Wauw, sorry voor de late reactie! Er gaat iets niet goed met mijn instellingen..
      Bedankt voor je berichtje Marlieke, leuk om te horen!

  • broxbroek@quicknet.nl'
    Reply brigitte 11 april 2017 at 13:18

    Noortje wil dit al een tijdje eten, dus vandaag gaan we er voor.Ben benieuwd of ik ergens vegankaas kan begaan

    • Reply Sanne 19 april 2017 at 20:23

      Leuk Brigitte! Vegan kaas kun je kopen bij onder andere Ekoplaza en Jumbo.

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.