Pompoensoep van geroosterde pompoen, lekker kruidig!

24 november 2017
pompoensoep

Ik maakte 2 weken geleden deze super lekkere kruidige pompoen stoofschotel en ik moet zeggen.. ik heb de (pompoen-)smaak te pakken! Vandaag laat ik je zien hoe je deze heerlijke pompoensoep maakt, met geroosterde en gekruide flespompoen. Een feestje in je kom, klik snel verder voor het recept!

Geen zin om te schillen en te snijden? Dan kun je ook een zak kant en klare pompoenstukjes uit de koeling van je supermarkt gebruiken!

Ingrediënten voor ongeveer 3 à 4 kommen pompoensoep

  • 1 flespompoen (na het schillen hou ik ongeveer 700 gram over)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels tijm (gedroogd of vers)
  • 1 theelepel gemalen komijnzaadpoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie
  • optioneel: een scheutje plantaardige room per kom en wat fijngehakte walnoten
  • bakplaat
  • staafmixer
  • grote soeppan

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
  • We beginnen eerst met het schoonmaken van de flespompoen. Gebruik je kant en klare blokjes? Sla dit dan over en ga alvast naar de volgende stap. Goed, de flespompoen. Snij de ‘kontjes’ er af, zodat de pompoen straks niet weg kan schieten. Snij nu de pompoen door de helft, zodat je de langwerpige kant en de bolle kant apart hebt. Zet het stuk pompoen rechtop op je snijplank neer en snij nu voorzichtig (pas op, glibberig!) het schilletje van boven naar beneden ervan af. Doe dit ook met het andere stuk pompoen. In de bolle kant van de pompoen zitten nog pitjes. Snij dit stuk door de helft en haal de zaadlijsten eruit. Snij nu beide stukken pompoen in stukjes. De stukjes pompoen mogen op de bakplaat.
  • Schil de ui, snij in 4 stukken en leg ook op de bakplaat. Haal tot slot de schil van de teentjes knoflook af, plet ze even met de platte kant van je mes en leg ze ook op de bakplaat. Voeg nu een scheut zonnebloemolie en de tijm toe en hussel alles goed door elkaar. Dit mag in de oven voor 30 minuten, tot de pompoenstukjes zacht zijn geroosterd. Schep halverwege 1x om.
  • Breng de groentebouillon aan de kook in de soeppan, voeg de groenten van de bakplaat toe. Voeg ook het komijnzaad-, paprika- en kaneelpoeder toe. Laat alles een 5 minuten doorkoken, zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen. Haal daarna van het vuur af en ga er met de staafmixer doorheen tot je een gladde soep hebt. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer met een scheutje plantaardige room (wel eerst even verwarmen), wat fijngehakte walnoten en nog wat extra tijm.

 

pompoensoep

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere pompoensoep ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply