Pasta met tomaatjes, plantaardige kipstukcjes en rode pesto

16 april 2017
Rode pesto

Ik maak eigenlijk altijd groene pesto, maar toen ik weer eens pasta pesto wilde maken, ging ik dit keer voor de rode variant. Met lekker veel zongedroogde tomaten en geroosterde paprika. Door de edelgistvlokken krijg je een romige rode pesto, heerlijk om te combineren met de kipstukcjes en de kerstomaatjes. Ja, nòg meer tomaten.. Daar kun je nooit genoeg van hebben in een pasta!

Ingrediënten voor 4 personen

  • pasta voor 4 personen
  • 1 schaal plantaardige kipstukcjes, ik gebruik Vivera
  • 350 gram rode en gele kerstomaatjes
  • 150 gram zongedroogde tomaten, in pot
  • 50 gram geroosterde paprika, vers of in pot
  • 1 teen knoflook
  • 1 hand verse basilicum, ik gebruik van een plantje
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • olijfolie
  • peper
  • keukenmachine

Bereiding

  • Kook alvast de pasta volgens de verpakking.
  • Snij de kerstomaatjes door de helft en zet apart voor straks.
  • Zet een pan op middelhoog vuur en laat daar 1 eetlepel olijfolie in warm worden. Bak hier de plantaardige kipstukcjes in tot ze lichtbruin zijn. Bak 1 minuut de kerstomaatjes mee en zet hierna even apart.
  • Nu gaan we de rode pesto maken. Begin met het roosteren van de pijnboompitjes in een pan en doe ze daarna in de keukenmachine.
  • Voeg hier nu de zongedroogde tomaatjes, geroosterde paprika, verse basilicum, knoflook, edelgistvlokken en wat peper aan toe. De zongedroogde tomaten zijn al vrij zout, dat voegen we daarom niet nog extra toe. Zet de keukenmachine aan en voeg nog wat extra olijfolie toe tot je een smeuïge rode pesto hebt.
  • Doe dit bij de kipstukcjes en de tomaten, samen met de gekookte pasta. Roer dit voorzichtig door elkaar.
  • Serveer met wat extra verse basilicum en eventueel kun je er ook nog wat edelgistvlokken overheen strooien.

 

Rode pesto

 

Eet smakelijk!

Eet jij wel eens rode pesto, of ga je toch liever voor de groene variant?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.