Pasta met spinaziepesto, champignons en plantaardige kip

13 april 2018
pasta met spinaziepesto

Ik heb al eens eerder een recept voor pasta pesto gemaakt (klik op de groene link voor het recept!). Een ontzettend populair gerecht trouwens, zeker een aanrader om ook eens te proberen! Maar ik dwaal af.. De pesto uit dat gerecht is op basis van basilicum. Vandaag laat ik je deze super lekkere pasta met spinaziepesto zien! De smaak van de spinazie past heel goed bij de walnoten en kastanjechampignons. Echt een heerlijke én ook nog eens gezonde pasta, ga jij het proberen? Klik dan snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor 2 à 3 personen pasta met spinaziepesto

  • pasta naar keuze voor 2 à 3 personen
  • 1 verpakking plantaardige kipstuckjes
  • 250 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
  • 125 gram verse spinazie
  • 60 gram ongebrande walnoten
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • keukenmachine
  • kookpan voor de pasta
  • koekenpan

Bereiding

  • Begin eerst met het opzetten van de pasta, dan is dat straks klaar tegen de tijd dat we bijna klaar zijn met het recept.
  • Dan gaan we nu verder met de champignons. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een beetje zonnebloemolie in warm worden. Bak hier de champignons in voor 5 minuten, haal dan uit de pan en leg even apart.
  • Verhit weer een klein beetje zonnebloemolie in diezelfde pan en bak hier de plantaardige kipstuckjes in totdat ze mooi goudbruin zien. Voeg nu de champignons toe en warm dit een minuutje door.
  • Terwijl de champignons en kipstuckjes in de stappen hierboven aan het bakken zijn, maak je alvast de spinaziepesto. Voeg alle ingredienten die we nog niet hebben gebruikt toe in de keukenmachine en zet deze aan tot je een vloeibare pesto hebt. Is de pesto nog niet vloeibaar genoeg? Voeg dan gewoon nog wat olijfolie of eventueel wat water toe. Voeg tot slot nog wat zout en peper naar smaak toe.
  • Meng nu de pasta met de champignons, kipstuckjes en de pesto. Top de pasta af met eventueel nog wat extra edelgistvlokken.

 

pasta met spinaziepesto

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere pasta met spinaziepesto ook maken en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

5 Comments

  • info@gekopmakeup.nl'
    Reply Mariëlle 17 november 2017 at 09:48

    Mmm deze ga ik onthouden!!

    • Reply Sanne 17 november 2017 at 22:02

      Leuk Mariëlle! 😀

  • sarahherforth5@gmail.com'
    Reply Sarah 18 november 2017 at 15:52

    Ziet er lekker uit, ik ga het zeker proberen 🙂

    • Reply Sanne 18 november 2017 at 16:33

      Leuk Sarah, ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! 🙂

  • jenniferslijkhuis@gmail.com'
    Reply Jennifer 25 mei 2018 at 12:16

    Geweldig recept! Ik maak hem bijna elke week wel een keer.

  • Leave a Reply

    Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

    Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken: simplyvegan.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. simplyvegan.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring: https://www.simplyvegan.nl/contact/privacyverklaring/

    Sluiten