Pasta met spinaziepesto, champignons en vegan kip

13 september 2019
pasta met spinaziepesto

Ik heb al eens eerder een recept voor pasta pesto gemaakt (klik op de groene link voor het recept!) op basis van basilicum. Een ontzettend populair gerecht trouwens en ook een persoonlijk favoriet hier in huis. Maar met pesto kun je natuurlijk lekker variëren, daarom laat ik je vandaag deze pasta met spinaziepesto zien. De smaak van de spinazie past heel goed bij de walnoten en kastanjechampignons. Echt een heerlijke én ook nog eens gezonde pasta, ga jij het ook eens maken? Klik dan snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor 2 à 3 personen pasta met spinaziepesto

  • pasta naar keuze voor 2 à 3 personen (gezondere variant: volkorenpasta)
  • 1 verpakking plantaardige kipschnitzels
  • 250 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden (luie mensen tip: koop een bakje voorgesneden champignons)
  • 200 gram verse spinazie
  • 80 gram ongebrande walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels edelgistvlokken(wat dat is? klik op de link!)
  • 4 eetlepels olijfolie (gezondere variant: 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels water)
  • zout en peper naar smaak
  • 2 scheutjes zonnebloemolie om in te bakken
  • keukenmachine
  • kookpan voor de pasta
  • koekenpan

Bereiding

  • Begin eerst met het opzetten van de pasta, dan is dat straks klaar tegen de tijd dat we bijna klaar zijn met het recept. Je weet hoe het werkt, volg gewoon de instructie op de verpakking.
  • Dan gaan we nu verder met de champignons. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een klein scheutje zonnebloemolie in warm worden. Bak hier de champignons in voor ongeveer 5 minuten en breng op smaak met een klein beetje zout en ook peper. Haal dan uit de pan en leg even apart.
  • Verhit weer een klein scheutje zonnebloemolie in diezelfde pan en bak hier de plantaardige schnitzels in totdat ze mooi goudbruin zien.
  • Terwijl de schnitzels van hierboven aan het bakken zijn, maak je alvast de spinaziepesto. Voeg alle ingrediënten die je nog niet hebt gebruikt toe in de keukenmachine en zet deze aan tot je een vloeibare pesto hebt. Is de pesto nog niet vloeibaar genoeg? Voeg dan gewoon nog wat olijfolie of eventueel wat water toe. Breng de pesto op smaak met zout en peper en roer de champignons er doorheen.
  • Serveer de pesto op de gekookte pasta. Snij de schnitzels in plakjes en leg deze er ook bij. Top het gerecht af met eventueel nog wat extra edelgistvlokken, fijngehakte walnoten en citroensap.

pasta met spinaziepesto

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere pasta met spinaziepesto ook maken en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

7 Comments

  • info@gekopmakeup.nl'
    Reply Mariëlle 17 november 2017 at 09:48

    Mmm deze ga ik onthouden!!

    • Reply Sanne 17 november 2017 at 22:02

      Leuk Mariëlle! 😀

  • sarahherforth5@gmail.com'
    Reply Sarah 18 november 2017 at 15:52

    Ziet er lekker uit, ik ga het zeker proberen 🙂

    • Reply Sanne 18 november 2017 at 16:33

      Leuk Sarah, ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! 🙂

  • jenniferslijkhuis@gmail.com'
    Reply Jennifer 25 mei 2018 at 12:16

    Geweldig recept! Ik maak hem bijna elke week wel een keer.

    • Reply Sanne 26 mei 2018 at 17:11

      Lekker bezig Jennifer! 🙂

  • Ralfvandenberg@hotmail.com'
    Reply Ralf 16 december 2018 at 15:39

    Net gemaakt en het was heerlijk, precies het recept aangehouden. Ik had nog nooit eerder zelf pesto gemaakt en had geen idee dat het zo simpel was!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.