Over

Hallo en welkom op mijn blog!

Mijn naam is Sanne, ik ben 33 jaar en ik woon samen met mijn zoon Joris (11 jaar) in een dorpje in Noord-Holland. Sinds 2016 ben ik overgestapt op een vegan levensstijl. Dit houdt in dat ik niet alleen 100% plantaardig eet, maar ook niets meer gebruik waar dierlijke producten inzitten. Denk bijvoorbeeld aan kleding, verzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen.

Waarom ik vegan ben geworden? Ik ben altijd al bewust bezig geweest met de herkomst van wat er op mijn bord ligt. En na het zien van een aantal documentaires, kon ik het niet meer naar mijzelf verantwoorden om door te gaan met het consumeren van dierlijke producten. Ik ben vegan omdat ik niets meer te maken wil hebben met het dierenleed en ook omdat ik mijn steentje wil bijdragen aan het gezond houden van onze planeet. Als je hier meer over zou willen weten, kan ik je de documentaires ‘Cowspiracy’ en ‘Forks over knives’ van harte aanbevelen.

Is dat niet moeilijk, vegan zijn? Welnee! Ik heb in het begin wat meer tijd nodig gehad om de etiketten in de supermarkt te analyseren. Wist je dat in een hoop pakjes en zakjes melk en eipoeder is verwerkt? Dat valt dan allemaal al af. De consequentie hiervan is dat je meer zelf gaat koken, met pure ingrediënten. Kost iets meer tijd, maar het is dan ook een stuk gezonder en lekkerder. Betekent natuurlijk niet dat ik nooit meer snack of een minder gezonde avondmaaltijd eet. Ehh, in tegendeel.. Maar variatie is belangrijk, zo ook in een vegan dieet.

Ik heb deze website gemaakt om te laten zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om vegan te leven. Mijn blog heeft niet alleen bezoekers die al lange tijd vegan zijn, maar wordt ook vaak bezocht door mensen die wat vaker plantaardig willen eten en geïnteresseerd zijn in de vegan lifestyle. Ook plaats ik regelmatig persoonlijke artikelen over lifestyle.
Opmerkingen, feedback en verzoekjes zijn altijd welkom. Laat hiervoor je gegevens achter op de contact-pagina en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie.

Simply Vegan, laat je inspireren!